Alles komt goed

Dagboek van een student

12 december 2017
Artikel
Auteur(s): Romy Schneiderlin
Onschuldig lag op zijn gezicht nog steeds die lauwwarme gelukzaligheid van net na zijn orgasme. Zo ging het altijd: hij kwam klaar, lachte schaapachtig, zei iets als ‘dankjewel’ en deed een dutje.

Nu was hij spraakzamer: ‘Ik wist dat je me nog graag zag.’ Zijn ogen zochten de mijne, die ik neerwierp op de paar haartjes op zijn borst. ‘Je bent zo mooi als je klaarkomt.’ Hij zou niet eens overwegen dat ik het gefaket had, dat misschien wel altijd had gedaan.

Maar zoals hij huilde, tranen met tuiten, als een kind dat je een tutter uit de mond hebt gerukt. En hoe gemakkelijk dat te verhelpen is. Hij snikte mijn trui nat, klampte zich wanhopig aan me vast en toen ik troostend een hand op zijn achterhoofd legde, begon hij hoopvol over mijn rug te kriebelen. Ik nam zijn bleke vochtige gezicht in mijn handen, liet hem mijn lippen kussen, mijn kin, mijn hals en kreunde met hem mee. Als ik nu mijn kleren verzamelde, moest ik hem niet eens zien ontwaken. Alleen de eerste winterkou hield me binnen.

Hij stelde voor om me naar Leuven te brengen, ik liet hem begaan. Zodra je de weg hebt ingeslagen van een principeloos spel, kun je je net zo goed met de auto laten terugrijden. ‘Als je wil kan ik blijven slapen?’ Hij zette de wagen stil en draaide zich naar me toe. ‘Dat hoeft niet, lieve Laurens, morgenvroeg moet je werken.’ ‘Jij weet wat het beste voor me is.’ Twee dankbare handen grepen de mijne vast.

Voor ik indommelde trilde de iPhone op mijn bijzettafeltje. Het was Lore: ‘Al in Leuven? Iets drinken? Xx’.

Overigens was hij met dat dunne stoppelbaardje voor het eerst een beetje aantrekkelijk

Maandagochtend sliep ik door mijn wekker en miste alle lessen. Een hele dag poetste ik mijn tanden niet, hield ik mijn pyjama aan. Buurjongen Daan met zijn luxe-studio kwam aankloppen voor melk. ‘Ik stoor toch niet? Ik ben een carbonara aan het maken, maar de melk vergeten’, zijn blik zakte langs mijn pyjama naar beneden. ‘Kijk eens in de koelkast in de gezamenlijke keuken, ik heb hier niets.’ Zonder zijn verontschuldigingen af te wachten sloot ik de deur, grover dan ik wilde zijn, maar Daan is zo braaf dat hij het zichzelf waarschijnlijk eerder kwalijk neemt dan mij. Overigens was hij met dat dunne stoppelbaardje voor het eerst een beetje aantrekkelijk.

Dat domme menselijke contact zorgde ervoor dat ik een douche nam, mijn tanden poetste en besloot de stad in te gaan. Tenslotte was het de laatste keer dit jaar dat ik mijn leren vest zou kunnen dragen. Er zat nog een bodempje parfum in mama’s J’adore van Dior die ik stiekem had meegegrist. Om mijn bijenkoningin Lore te verbluffen, maar bij nader inzien even goed als nectar voor de darren van de Oude Markt. In de spiegel controleerde ik de foundation op mijn wallen en met een nat wattenstaafje werkte ik mijn lippen bij waar ik buiten de lijntjes had gekleurd. Ik schrok van de koelbloedige zelfzekerheid van mijn spiegelbeeld. Toen ik de deur uitging, belde Laurens. Bruusk drukte ik ‘niet opnemen’. Hij moest weten dat ik had afgelegd.

Ik zou de Oude Markt kruisen, zogezegd om een penne in de Parijsstraat te halen. Op het terras van Rock Café zou de gespierde Willem met zijn oudere vrienden een sigaret aan het roken zijn, want dankzij Facebook wist ik dat een goede vriend van hen daar zou optreden. Hij zou naar me knipogen, zeggen: ‘Hé, Romy, wat doe jij hier?’ Al een tikkeltje beschonken. Ik zou me door hen laten trakteren op shotjes in De Giraf. We zouden dansen in Barvista en als het daar leegliep zou hij me mogen meenemen naar ‘The Seven Oaks’. Zo zou het gaan. Dus ik haastte me de buitenwereld in, ging de hoek om, kruiste de Oude Markt. Daar stonden ze. Luid lachend gooiden ze hun hoofd achterover om rook uit te blazen. Hij zag me. Ik wist wat hij zou doen. Hij knipoogde. In mijn broekzak trilde de iPhone tweemaal kort.

Lore. Of er iets was. Waarom ik nog niets had teruggestuurd.


Wil je volgend semester graag meewerken aan ‘dagboek van een student’? Stuur een mailtje naar nelis@veto.be.

Gerelateerde Artikels