voorbeschouwing> Culturele tips in Leuven voor de week 13/02 - 19/02

CineTip: vijf films om de eerste week door te komen

Deze week staat er in Veto een bon voor 50% korting op films in de nieuwe zalen van Cinema ZED. Die bon is te gebruiken tussen 13 en 22 februari, dus geven we eenmalig voor elke weekdag een filmtip.

Gepubliceerd

Maandag: Jackie

We trappen de week af met Jackie van Pablo Larraín. In de film zoomt de camera in op de dagen na de moord op de Democratische president John F. Kennedy. Zijn vrouw Jacqueline Kennedy, Jackie (Natalie Portman), moet zich zowel emotioneel als organisatorisch sterk zien te houden.

Nu Michelle aftreedt en Hillary het niet is geworden, kunnen we nog even genieten van deze zalige first lady.

Maandag 13 februari, 20:00 uur in ZED - Vesalius


Dinsdag: Moonlight

Regisseur Barry Jenkins voorziet in een perfecte titel voor Valentijnsdag, al is Moonlight verre van een gemakkelijke romcom voor een gemiddeld cinema-avondje. De film is gebaseerd op het toneelstuk In Moonlight Black Boys Look Blue, waarin we het leven volgen van Chiron. Chiron (vertolkt door drie acteurs in verschillende levensfasen) gaat in het ruige Miami op zoek naar liefde en een manier om met zijn seksuele geaardheid om te gaan.

Waar het er voor sommige lovers misschien te hard aan toe gaat, is het voor filmliefhebbers zeker een must.

Dinsdag 14 februari, 22:00 uur in ZED - Vesalius


Woensdag: Perfetti Sconosciuti

Kom je terug van een leuke date, heb je een eenzame dag gehad of juist het vrijgezellenleven gevierd? Perfetti Sconosciuti (Perfect Strangers) biedt voor elke situatie wel iets. Een vriendengroep, met partners, komt samen voor een etentje. De sfeer zit er goed in, tot iemand voorstelt om de telefoons op tafel te leggen en alle berichten en oproepen te delen met de rest.

‘Het geheim van humor is verrassing', zei Aristoteles. In deze film zitten geheimen, verrassingen én een flinke portie humor.

Woensdag 15 februari, 17:30 uur in ZED - Vesalius

Donderdag: Arrival

Van aardse communicatieproblemen belanden we op een ander niveau. In Arrival verschijnen er gigantische ruimteschepen op aarde, waarvan het de vraag is wat ze komen doen. Overheden op de verschillende werelddelen schakelen experts in taal en wetenschap in. Louise Banks (Amy Adams) wordt aangeworven door de Amerikaanse overheid vanwege haar uitzonderlijke talenkennis. Wat volgt is een minutieus opgebouwde spanningsboog, inclusief fragmentarische herinneringen.

Donderdag 16 februari, 17:30 uur in ZED - Vesalius


Vrijdag: Hidden Figures

Van science-fiction naar een op de werkelijkheid gebaseerd verhaal over wetenschap. Hidden Figures vertelt het verhaal van de eerste zwarte vrouw die een belangrijke functie bekleedde bij NASA, gebaseerd op het boek over Katherine Johnson. Bij NASA wordt er naar een eerste volledige baan rond de aarde toegewerkt. Onderwijl werken de vrouwen die daarvoor de berekeningen doen toe naar volledige acceptatie in hun baan.

Vrijdag 17 februari, 17:30 uur in ZED - STUK

Voor andere tijden en de rest van het programma, zie:

http://www.cinemazed.be/nl/schema

Powered by Labrador CMS