voorbeschouwing> De culturele tips in Leuven: de CulTip

Cultuurtips van de week 10/10 - 16/10

In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week trekken we naar Het Depot, 30CC en de aula Pieter De Somer.

Gepubliceerd

Tip 1: Athene in Leuven

De Oresteia is een beetje voor het theater wat Leonard Cohens Hallelujah voor de muziek is: er bestaan belachelijk veel versies van, veel goede én veel slechte. Waarom de versie van Nico Boon toch triggert? Omdat Boon kiest voor slapstick in plaats van Griekse zwaarmoedigheid. Omdat hij topacteurs uit Quiz me quick, Het eiland en De kotmadam op de payroll heeft staan. En omdat er sprake is van een vleugje Hitchcock. Wie niet gaat, zal weemoedig door zijn Rear Window kijken naar wat hij heeft gemist.

13 oktober, 20 uur, 30CC/Schouwburg. Tickets via 30cc.be.

Tip 2: talent in Het Depot

Op dezelfde dag als tip 3, maar om even binnen te wippen op de Open Mic van Het Depot heb je heus wel tijd. Waarom u daar moet zijn, weet u inmiddels. Milow liep er op een blauwe dinsdag Selah Sue tegen het lijf en kapsel om vervolgens haar carrière te lanceren. Hydrogen Sea, tegenwoordig het lekkerste snoepje in de de Afrekeningmand, speelden er ooit met knikkende knieën. En het is gratis, ook dat nog. Grabbel dus uw innerlijke talentscout bij elkaar en spoed je naar het Martelarenplein.

12 oktober, 20 uur, foyer van Het Depot, gratis

Tip 3: Gabriel in de aula

Gabriel Rios kan naast Pieter Timmers staan qua mooie watertjes doorzwemmen. Zijn nieuwste te doorklieven stroom heet, gelukkig voor ons, de Dijle. Meer dan een gitaar en twee strijkers heeft de Puerto Ricaanse Gentenaar tegenwoordig niet nodig om een publiek in te pakken, zelfs als dat publiek zich moet neervlijen in een ongezellig decor als een aula. Geen pluchen zetels dus, u zal zich moeten verwarmen aan de fluwelen stem van Rios en de studentikoos lage prijs.

12 oktober, 21 uur, Pieter de Someraula. Tickets kun je hier reserveren.

Gratis voor cultuurkaarthouders, 15 euro voor niet-cultuurkaarthouders.

Powered by Labrador CMS