voorbeschouwing> De culturele tips in Leuven: de CulTip

Cultuurtips van de week 27/02 - 03/03

In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week: Rock Rally-zilver in Het Depot, Artefact en Peter Van den Begin die nog eens een koning speelt.

Gepubliceerd

1. Risjaar Drei in de Schouwburg

Risjaar werd misvormd geboren en is lelijk als de nacht. Na de dood van Hendrik Vijf vocht hij mee voor zijn familie en helpt hij zijn broer op de troon. Maar daarin vindt hij geen genoegen, integendeel, het wakkert bij hem de gruwelijke ambitie aan om zichzelf schaamteloos op de troon te vechten. ‘Agge ne klootzak zoekt, ksallekikkem wel spelen’.

Regisseurs Stijn Van Opstal en Tom Dewispelaere (Olympique Dramatique) maakten een op z’n zachtst gezegd eigenzinnige bewerking van Shakespeares Richard III. Een indrukwekkende cast, met Peter Van den Begin en Jan Decleir, brengt het ongemeen harde drama op de bühne. Laat het plat Aántwáárps je niet afschrikken om naar deze aanstekelijke voorstelling te gaan kijken!

Voorstellingen op maandag, dinsdag en woensdag 1/3 | 30CC/Schouwburg
http://www.30cc.be/nl/programma/item/risjaar-drei

2. Sleepers’ Reign in Het Depot

In Humo’s Rock Rally 2012 sleepte Sleepers’ Reign een zilveren medaille én de publieksprijs in de wacht. Het jaar daarop bracht de band zijn bejubelde EP Four Dots uit. Sindsdien maakte het vijftal furore op tal van internationale festivals. Dit jaar volgde dan hun debuutplaat King Into Delight, die ze dinsdag live brengen in Het Depot.

De Belgische band zelf omschrijft zijn muziek als ‘indie-electro met een experimenteel randje’. Le Manou, recent nog present in De Nieuwe Lichting, warmt je op.

28 februari | Het Depot
http://www.hetdepot.be/concert/sleepers-reign--le-...

3. Artefact - The Act of Magic in STUK

Misschien speelt magie wel een grotere rol in ons leven dan we zouden denken. Hoogtechnologische black boxes, financiële algoritmes, handgebaren van politici… Artefact bundelt een aantal kunstwerken die op zoek gaan naar hoe magie in onze samenleving geworteld is.

En er is meer. Ontdek de meest innovatieve producers, acts en dj’s tijdens het Artefact Music Festival. Nog de hele week zijn er verschillende concerten, en een club night op donderdag.

Artefact in STUK, nog tot 9 maart.
http://www.artefact-festival.be/nl

Powered by Labrador CMS