artikel> Concertrecensie

Dvtch Norris in Het Depot: het debuut van een podiumbeest

Hiphop is hip. Dat bewijst een gevulde foyer van Het Depot. Dvtch Norris rapt, danst en zweet erop los.

Gepubliceerd

Dvtch Norris trad op 18 april op in de foyer van Het Depot.

Geen Chuck Norris in Het Depot maar wel de soulvolle versie Dvtch Norris. Het is zijn eerste eigen zaalshow maar dat is logisch: de Belgische hiphopscene is groeiende. Het vele talent kan echter niet onder de radar blijven: in Brussel zijn onder andere Romeo Elvis, Stikstof gevestigd, in Antwerpen komen Coely, Blackwave, Glints bovengronds piepen. Nu is het de beurt aan Dvtch Norris.

Wanneer Dvtch het podium betreedt geeft hij in het Engels toe: ‘I’m nervous, man.’ Dat is ook te merken aan de eerste twee nummers die hij ietwat aarzelend brengt. Maar plots klinkt er een ranzige beat die het publiek spontane tinnitus bezorgt. Dvtch gaat snel op de track en zowaar knikken de hoofden van het publiek voorzichtig goedkeurend mee.

Dat de bonkige kerel eigenlijk een sympathieke gast is, verraadt zijn onwegdenkbare glimlach tijdens de raps. Dat wordt het helemaal duidelijk wanneer hij zich, na de hitsige hiphop, ook ontpopt tot ware verteller met wat spoken word. Tussen de nummers door is het gesproken woord jammer genoeg niet altijd een meerwaarde, maar het maakt hem wel charmant.

Natte Norris

Na dit ietwat intiemere moment roept Dvtch zijn kompaan op het podium. Yann Gaudeuille komt hem bijstaan met zijn dwarse, diepe stem voor een van de twee nummers die online te vinden zijn: Seeking Closure. De poriën worden geopend en hoe meer zweetdruppels Dvtch' hoofd afglijden, hoe beter de avond wordt. De ondertussen natte Norris komt dichterbij het publiek want het gedans in de zaal geeft blijk van herkenning. Liefde op het podium tussen de twee heren en de zaal.

Vervolgens kondigt Dvtch aan dat hij ‘really soon’ een nieuwe track gaat droppen. Tyler, the Creatoreske vocals zetten in, gecontrasteerd met zachte zang. En na deze belofte blijkt hij nóg een ‘surprise’ in petto te hebben. Wie Dvtch Norris een beetje kent, weet dat hij featuret met Coely op Don’t Care. En zo geschiedt: Coely komt het podium opgehopt. Don’t Care wordt luidop meegekeeld, het wordt een feestje met Dvtch Norris en z’n vrienden.

De jonge rapper is gemaakt voor een podium. De foyer van Het Depot is goed gevuld maar Norris performt alsof hij voor een volle Lotto Arena staat. Als het einde nabij is en Norris uitgerapt, spit hij - wat in herhaling vallend - nogmaals ‘I’m a beast’, maar dat is het podiumbeest graag vergeven. Hou de jongeman in het oog, wil je.

Powered by Labrador CMS