artikel> Jong talent kaapt Rector De Somerplein

Jammin’ with Fonske: van fietsenstal tot klankendal

Op woensdag 11 mei werd de doorgaans lege fietsenstalling onder het Rector de Somerplein ingepalmd door Jammin’ with Fonske. De veertiende editie van dit op-en-top Leuvens evenement was een succes.

Gepubliceerd

MijnLeuven is het jongerenlabel van de Stad Leuven.

De vrijwilligers van MijnLeuven organiseerdenJammin’ with Fonske voor het eerst in 2013. Ondertussen is het evenementuitgegroeid tot een vaste waarde in de Leuvense muziekscene. Ook op deze editieis het publiek talrijk aanwezig. Drieuur lang genieten we van schitterend weer en goede muziek.

Iñaki Bouillon organiseert hetevenement al mee sinds de eerste editie. Hij is tevreden. “Deze editie is eengroot succes. Het is prachtig weer, de trappen zitten vol en we hebben drie goedeLeuvense bandjes weten te strikken,” aldus Bouillon.

Bovendien is het deeerste keer dat de organisatie wordt versterkt door een groep 16-jarige Leuvensescholieren. “De nieuwe medewerkers zijn heel gemotiveerd. Ze krijgen veelverantwoordelijkheid, het is de bedoeling dat zij op lange termijn deorganisatie overnemen,” voegt hij eraan toe.

New Addiction trapt af en kan het publiek bekoren met een resem zeemzoete covers. Aangename feelgood-muziek, die jammer genoeg wat originaliteit mist. Tijdens het laatste nummer valt de stroom even uit, maar dat houdt de vier heupwiegende zangeressen niet tegen. Het opgewarmde publiek neemt graag de rol van achtergrondkoor op zich en begeleidt de dames enthousiast naar het eind. Een technisch schoonheidsfoutje dat met hulp van de gemoedelijke sfeer wordt omgezet naar een sympathiek slot.

Het contrast met de volgende band kan haast niet groter zijn. Verandering van spijs doet eten. De mannen van One Man Brawl houden het bij alcohol en tabak. Het rock-’n-rollgehalte is hoog, maar wordt gelukkig aangevuld met de nodige humor.

Nadat hun versterkers opnieuw van stroom zijn voorzien, klinken de eerste smerige riffs over het vredige Rector De Somerplein. Verschrikte blikken veranderen al snel in grijnzend genot. Dit is bluesrock op zijn best: no-nonsense, catchy en vooral luid. “Het mag al eens iets harder zijn,” mompelt de zanger op het eind. Wij zijn volledig akkoord.

Met de ogen dicht lijkt de volgende groep een pak volwassener dan ze is. Tea With Tigers is een toonbeeld van alles waar Jammin’ with Fonske voor staat: jonge, Leuvense muzikanten met hopen talent. Met hun dromerige indierock brengen ze opnieuw rust over de trappen van ’t Foch.

De volgende editie van Jammin’ With Fonske vindt plaats op 29 juni.

Powered by Labrador CMS