artikel> Technologiecampus Gent: twee in één

KU Leuven en Odisee onder één dak

In een stad die reeds vrij goed voorzien is van universiteiten, is ook de KU Leuven vertegenwoordigd. De Technologiecampus Gent biedt zowel universitaire als hogeschoolopleidingen aan.

Gepubliceerd

  • ID-kaart
    • 1322 studenten
    • KU Leuven: Bachelor en Master industriële wetenschappen, Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs, European Master in Food Science, Technology and Business
      Odisee: Bachelor biomedische laboratoriumtechnologie, Chemie, Elektronica-ICT, Mechanische Ontwerp- en Productietechnologie, Voedings- en Dieetkunde, Elektrotechniek
    • KU Leuven, Odissee
    • Academisch beheerder: Frank Baert

Op een steenworp van die andere KU Leuvencampus, Sint-Lucas, ligt één van de zeven technologiecampussen van de KU Leuven. De campus heeft alle infrastructuur om zowel bachelor- als masterstudenten industriële wetenschappen af te leveren.

Die universitaire opleidingen van de vroegere HUB en de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven huizen nu onder de KU Leuven. Op dezelfde campus huizen ook een tiental bacheloropleidingen. Hun technisch getinte hogeschoolopleidingen vallen onder Odisee.

Tweespalt

Frederik van Ooteghem, voorzitter van de studentenraad voor de technologiecampus Gent en Aalst, merkt dat er een verschil is binnen de campus. “Om ons te promoten is dat wel moeilijk. Je zit met twee verschillende instituten naast elkaar”, bemerkt hij.

“Voor de studenten is dat ingewikkeld. Ook als je activiteiten doet, moet je soms vragen of je Odisee- of KU Leuvenstudent bent”, zegt van Ooteghem.

De samenwerking met ASR verliep in het verleden niet altijd even gemakkelijk. Thomas Eeman, voorzitter van ASR, wijst erop dat de samenwerking afhangt “van jaar tot jaar, en team tot team. De samenwerking dit jaar met Frederik is top.” Van Ooteghem treedt hem bij: “Meestal als we open activiteiten organiseren, werken we goed samen met de studentenraad ASR.”

Zo zakte rector Rik Torfs vorige week nog af naar de campus om een lezing te geven. Ook met campus Sint-Lucas worden de banden aangehaald. “Zij zitten op 600m van ons, we hebben redelijk goede contacten met hen”, klinkt het.

Stuvo+

Geen Alma, maar Stuvo+ op de Technologiecampus. Zij voorzien onder andere goedkope maaltijden, studentenbegeleiding en huisvesting. “Wij krijgen bijvoorbeeld ook sponsoring van hen, en zij komen ook tussen voor activiteiten die we organiseren”, legt van Ooteghem uit.

Verandert er nu veel voor de campus door de integratie? “Nu zie je KU Leuven toch nadrukkelijker op de campus. In het begin had je een beetje het probleem dat Odisee de campus claimde, de laatste jaren is er een nieuwe richting”, concludeert van Ooteghem.

Powered by Labrador CMS