artikel> App van Quivr moet Leuvense sporter helpen in binnenstad

KU Leuven lanceert sportapp

Sinds deze week kunnen joggers en fietsers aan de slag met de app "Leuveninbeweging". Het nieuwe snufje, een initiatief van de KU Leuven, bundelt alle sportinfrastructuur in één stadsplan.

Gepubliceerd

Quivr is een groep vrijwilligers, allemaal studenten. Vorig jaar ontwikkelden ze in samenwerking met de KU Leuven de Quivrapp die onder andere je uurrooster, het menu van Alma, de bezetting van je favoriete bib en het laatste nieuws uit Veto bundelt.

Met trots stelde vicerector Sportbeleid Rik Gosselink de Leuveninbeweging voor in het stadhuis. "De app bundelt alle jog-, fiets- en wandelroutes in Leuven," legt hij uit. "Ook kleedruimtes en fietsenstallingen staan erop."

De app is van de hand van Wouter Adriaens en Jeroen Hermans, twee studenten die ook Quivr ontwikkelden, bekend van de gelijknamige studentenapp Quivr. "Voor de KU Leuven ons aansprak, kregen we al vaker de vraag van studenten of we de sportinfrastructuur in Leuven in kaart konden brengen," zegt Hermans.

Na een verkennend gesprek met vicerector Gosselink begonnen de twee met het verzamelen van informatie. Niet evident, zo blijkt. "Het duurt even voor je weet waar alle info zich bevindt," legt Hermans uit.

Vervolgens bouwden Adriaens en Hermans de basisversie van wat uiteindelijk een hybride website zou worden, die werkt als een app. "Na je eerste bezoek via een browser kan je Leuveninbeweging met een icoontje op je startscherm zetten en offline gebruiken op Android en in moderne browsers zoals Firefox of Chrome," vertelt Hermans. "Op iOS werkt het enkel online."

Wie een kijkje wil nemen, kan dat via leuveninbeweging.quivr.be

Powered by Labrador CMS