artikel> Internationale studenten worden verwelkomd in Leuven

Orientation Days 2016

Naar jaarlijkse gewoonte vonden aan het begin van het academiejaar de Orientation Days plaats. Zo konden internationale studenten ontdekken wat Leuven hen te bieden heeft.

Gepubliceerd

Zo’n 1500 internationale studenten namen dit jaar deel aan de Orientation Days. LOKO, ESN Leuven en Pangaea sloegen de handen in elkaar om internationale studenten wegwijs te maken in Leuven. Lieve De Mey van de cel Internationale Studenten van KU Leuven verduidelijkt: 'De Orientation Days zijn er voor alle inkomende internationale studenten. De Erasmusstudenten maken overigens slechts een minderheid uit van deze groep.'

'Het doel van de Orientation Days is tweeledig. Enerzijds willen we de studenten informeren, anderzijds willen we hen helpen een sociaal netwerk op te bouwen', gaat De Mey verder. Naast een aantal infosessies, guided tours en een welkomstspeech van rector Rik Torfs vonden woensdag en donderdag respectievelijk de 'Student Fair' en de 'Info Fair' plaats.

Daarbovenop werden, in samenwerking met de studentenkringen, een international dinner en verschillende pub evenings georganiseerd. Dit jaar werden de deelnemers voor het international dinner opgesplitst in twee groepen. 'Overzichtelijker en praktischer', zegt Filip Fedorowicz, coördinator Internationaal van LOKO. 'De pub evenings worden per studentenkring georganiseerd,' vult Fedorowicz aan. 'Zo krijgen de kringen de kans om hun programma bekend te maken aan internationale studenten.' Met de International Party werd deze editie van de Orientation Days afgesloten.

Powered by Labrador CMS