24 urenloop

Zelfde concept, nieuwe stokken

19 oktober 2015
Voorbeschouwing
Auteur(s): Jasper Van Loy
Deze week staat het Sportkot weer op zijn kop voor de 24 urenloop. Veel wijzigt er niet ten opzichte van vorig jaar, al krijgen de nevencompetities wel meer aandacht.

Het concept van de 24 urenloop is alom bekend. Dit jaar lopen 16 teams zich een etmaal lang de longen uit het lijf om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement. Naast die wedstrijd zijn er sinds vorig jaar allerlei nevencompetities, die dit jaar belangrijker worden. "Niet alle kringen lopen voor een bepaalde plaats,” zegt LOKO Sportcoördinator Bent Hubrecht. “Daarom kunnen ploegen ook in de prijzen vallen met hun stand, eettentje of mascotte. Zo zijn alle kringen betrokken, niet alleen die in de hoogste regionen van het klassement.”

Ook een muzikaal programma kan niet ontbreken. Vorig jaar speelde 2 Fabiola nog ten dans, maar zo’n grote naam ontbreekt dit jaar. “Zo komt er budget vrij voor andere zaken,” zegt Hubrecht. “Het belangrijkste is dat het event er in zijn geheel staat. De bands die nu spelen, zullen niet teleurstellen.” Dinsdag is dat The Broken Bottle Bigband, woensdag komen C’Sparks en The Lighthouse.

BESCHADIGD

Om de gelopen rondjes te tellen, rekent LOKO al jaren op de diensten van ULYSSIS. De IT-studentenvereniging is al weken in touw om het telsysteem op poten te zetten. “We werken met hetzelfde materiaal als vorig jaar. Enkel de stokken zijn nieuw, omdat de vorige beschadigd waren,” zegt ULYSSIS-voorzitter Bert Van de Poel.

De software, die i++ heet, kreeg wel een grondige update. “We willen i++ generisch maken, zodat andere gelijkaardige evenementen het programma binnenkort ook kunnen gebruiken,” klinkt het bij Van de Poel.

De organisatie heeft er het volste vertrouwen in dat het evenement vlekkeloos zal verlopen, al heeft ze niet alles in de hand. “We hopen met z’n allen op uitstekend weer,” zegt Hubrecht.