Against The Current in Het Depot: eindelijk een echt podium om te veroveren

Concertrecensie

12 februari 2017
Recensie
Auteur(s):
Op 9 februari deed de Amerikaanse poppunkband Against The Current tijdens haar Europese tournee ook het Depot aan. Het eerste album ‘In Our Bones’ deed alvast hopen op een dynamisch concert.

In het voorprogramma stond Hunger, een enthousiaste Oostenrijkse groep die voor het eerst in zijn muzikale carrière op tournee is. Ondanks de glitterende verschijning van de zanger, die de showbizz blues goed te pakken heeft, trok vooral de drummer met zijn stevige percussie de aandacht. Alleen spijtig dat de microfoons niet goed afgestemd waren op de instrumenten, die als gevolg daarvan de vocals overstemden: de teksten waren zo goed als onverstaanbaar. Met hun voorspelbare maar toegankelijke melodieën kreeg de band het publiek wel warm voor de hoofdact van de avond. Maar honger naar meer? Niet direct.

‘Thank you so much for bringing us back to Belgium, we love your waffles’

Zangeres Chrissy Costanza

Enkele jaren geleden debuteerden de drie leden van Against The Current op YouTube als spunky coverband, maar samen met het uitbouwen van hun eigen muzikaal oeuvre komt tegenwoordig ook een razendsnel groeiende fanbase. Voor de vierde keer strijkt de groep neer in België. Eindelijk een ‘echt’ podium, lacht de leadzangeres, Chrissy Costanza terwijl ze triomfantelijk over het podium paradeert. Een heuse vooruitgang in vergelijking met de kleine, mysterieuze kamer in Hasselt waarin ze optraden toen ze voor het eerst voet zetten in Vlaanderen.

Energie en dynamiek springt er meteen als vonken af wanneer de zangeres en haar bandleden het podium betreden. Ze lijkt wel Ariana Grande, petite en charmant van uitstraling, opvallende cat-eye make-up en een noemenswaardig stembereik. Maar dan wel een versie uit een ander universum: ruwe kantjes aan haar heldere stem, lange haren die naar alle kanten worden uitgeschud en een stoere zwarte outfit.

‘Everyone repeat after me: I, Belgium, solemnly swear, to be loud as fuck’

Zangeres Chrissy Costanza

Against The Current valt onder de categorie van poprock, maar het popelement, dat sterker naar voor komt in de studio, wordt live ingeruild voor een ruwere versie. De upbeat catchy liedjes zoals Talk en Young & Relentless lijken dan weer even de zomer terug te brengen.

De zangeres is duidelijk de grootste troef van deze band. Met haar opmerkelijk krachtige stem zet ze de toon van hun muziek naar haar hand. Cru gezegd zouden de drummer en gitarist omgeruild kunnen worden voor eender welke professionele muzikant, en niemand die het verschil zou merken. Hoewel het hen aan karakter ontbreekt, is de uitvoering daarom niet minder degelijk. De avond wordt afgesloten met Wasteland en bereikte een hoogtepunt met Paralyzed, een van hun grootste hits, die het hele publiek in beweging zet.

Als de woorden van de zangeres voor waar mogen genomen worden, dan zal Against The Current hier gauw opnieuw staan voor hun vijfde live in België. En wie weet waar dat zal plaatsvinden: AB? Vorst Nationaal?