CulTip: 9 tot 22 december

Uw culturele agenda voor de komende twee weken

09 december 2019
Article
Auteur(s): Iris Verstraeten
Ook tijdens de laatste weken van dit semester kan de doorgewinterde cultuurfanaat nog voor de volle 100% (of niet, Jambon?) wat kunst opsnuiven.

Fotograf – Wagehuys
10 & 11 december, 20u00

Katharina Smets erfde honderden foto’s uit 1941 van haar Poolse grootmoeder, waarop die als jonge, zorgeloze vrouw te zien is onder de Duitse bezetting. Smets trok voor deze documentairevoorstelling met Ingrid Leonard en Inne Eysermans naar Polen om verhalen van toen te verweven met de realiteit van nu. In samenwerking met LOD muziektheater brengen ze in Fotograf een geschiedenis tot leven.

De Boekenkamer van Valentijn Dhaenens – Barbóék
Woensdag 11 december, 12u15

Opgelet, literatuurliefhebbers! Op 11 december haalt acteur Valentijn Dhaenens zijn boekenkast binnenstebuiten bij Barbóék. Leg ’s middags je literaire oor bij hem te luister, terwijl deze focusartiest van 30CC vertelt over de boeken die hem raken.

Michelino Bisceglia plays Tim Burton – Schouwburg
Donderdag 12 december, 20u00

De Belgische pianist Bisceglia is geen vreemde vogel in de wereld van de filmmuziek: hij componeerde onder andere de soundtrack van Marina. Ditmaal brengt hij een eigen interpretatie van de muziek uit Tim Burtons macabere doch feeërieke werken. De regisseur himself was alvast fan, dus een verwonderde 'What’s this?' zal ongetwijfeld op zijn plaats zijn.

Depot Café: MIRRANDA – Het Depot
Donderdag 12 december, 20u00

Vintage popband MIRRANDA stelt zijn eerste EP Total Bonjour voor in de foyer van Het Depot. De nostalgische en toch frisse, hedendaagse vibes van de band zullen in een mum van tijd je dansbenen aanspreken!

Kerst in de Abdij - PARCUM
Zondag 15 december, 13u00

Een buitengewone kerstmarkt, waarbij je zowel een rondleiding door de Abdij van Park als toegang tot PARCUMs dossiertentoonstelling De stille getuige krijgt. Daarnaast kan je je op een koude namiddag warmen aan de kerstliederen van de Vredesbeiaard.

Jazz op zondag: The Jazz Kid - STUKcafé
Zondag 15 december, 21u00

STUK sluit het jaar af in stijl met The Jazz Kid (DJ), a.k.a jazz-collector en -liefhebber Lander Lenaerts, die ons eerder in september al trakteerde op een sfeervolle avond. Jazz stelt nooit teleur, en zeker niet op een zondag!

Paradise Blues – OPEK
18, 19 & 20 december, 20u00

Paradise Blues neemt ons mee naar het hiernamaals met inspirerende verhalen. Gooi een streepje livemuziek bij in de mix en je krijgt een beklijvende reis door de eeuwige jachtvelden. Op woensdag 18 december vindt er ook een nagesprek plaats met actrice Jessa Wildemeersch.

Common Grounds: Toonmoment Intermedia LUCA School of Arts – STUK
Donderdag 19 december, 20u00

De studenten beeldende kunst en muziek van LUCA School of Arts slaan de handen in elkaar voor een boeiende voorstelling waarin niet alleen klank en vorm elkaar ontmoeten, maar ook mensen. De zoektocht naar een kruising van wegen leidt tot een verruimende en intense samenwerking tussen de disciplines.

Waltz with Bashir / Filmgeschiedenis – Cinema ZED STUK
Donderdag 19 december, 17u30

Regisseur Ari Folman ging bij zijn medesoldaten op zoek naar waarheid en herinnering tijdens de Libanese oorlog. Ontdek deze prachtige, volledig geanimeerde documentaire in het kader van ZEDs reeks over filmgeschiedenis.