artikel> De culturele tips in Leuven: de CulTip

Cultuurtips van de week 13/03 - 19/03

In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week: Mount Soon, musicalfilms van weleer en Maverick presents: electro-soul clubbing in STUK.

Gepubliceerd

Tip 1 : Mount Soon

Hou je ervan nieuwe bandjes te ontdekken op alternatieve muziekevents, maar heb je momenteel een gat in je hand waardoor je het geld niet meer bijeen krijgt geschraapt? Rep je dan op 14 maart naar Het Depot voor een gratis intiem concert van de Belgische band Mount Soon.

Hun sferische alternatieve rock doet denken aan Bon Iver, Jeff Buckley en Robert Plant en hun sound voert je over de Atlantische Oceaan naar zachtglooiende Amerikaanse steppelandschappen waar zachte briesjes om je hielen slaan. Laat je bezweren door hun mysterieuze muziek en de warmte flakkert in je op.

Je kan deze band aanschouwen op dinsdag 14 maart vanaf 20 uur in de Foyer van het Depot. Het concert is volledig gratis. Meer info vind je hier.

Tip 2: Klassieke Hollywoodmusicals in Cinema ZED

Nu La La Land het met korstmos overgroeide genre van de musicals weer uit de historische kelder heeft gediept en misschien wel een revival van de muzikale film heeft gelanceerd, is het interessant om terug te kijken waar het allemaal begon. Welke filmgoden en –godinnen werden in de vroege Hollywoodjaren aanbeden om hun zang- en danstalenten?

Duik mee in de nostalgie en word deze week in Cinema ZED al zingend lid van de Sharks of de Jets in West Side Story (10-voudig Oscarwinnaar)! Vorige week kon je met Gene Kelly rond lantaarnpalen swingen in Singin’ in the Rain en volgende week kan je rondjes draaien met Leslie Caron aan de mistige oevers van de Seine in An American in Paris. Een unieke kans op deze topmusicals op groot scherm te zien dus.

West Side Story speelt op 14 maart in Cinema ZED Vesalius (om 19.30 uur). De film duurt 2 uur en 32 minuten. Een ticket kost € 8,50. Meer info vind je hier.

Tip 3: Electrosoul in STUK

Hou je van soul, jazz, house, hip hop, elektronica of al deze genres door elkaar gemixt? Dan is kunstencentrum STUK the place to be. Flake, Toolbox, DTM Funk, Maverick en Yooth gierenhun sound door je lijf en sturen je in de vroege uurtjes met een wazigeglimlach om je lippen naar bed.

Je kan gaan feesten in STUK op zaterdag 18 maart 2017vanaf 22 uur. Een inkomticket kost je € 5. Meer info kan je hier vinden.

Powered by Labrador CMS