Cultuurtips van de week 14/11 - 20/11

De culturele tips in Leuven: de CulTip

12 november 2016
Voorbeschouwing
Auteur(s): Celine Vandeweghe
In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week: De Sprekende Ezels, Playground en Life, Animated.

Tip 1: De Sprekende Ezels

De Sprekende Ezels is een experimentele broedplaats voor poëzie, muziek, woord, comedy en zo veel meer.
Een wedstrijd is het niet, wel een kans om een eerste podiumervaring op te doen of nieuw werk uit te proberen. Wil je zelf meedoen of nieuw talent ontdekken? Dat kan! Misschien vang je wel een glimp op van de nieuwe Selah Sue of Alex Agnew, want zij stonden ook ooit op dat podium.

Deze maandag is het programma opnieuw erg gevarieerd. De Sprekende Ezels vindt plaats op maandag 14 november om 20.30 uur in Café De Libertad. Het evenement is gratis, behalve de pintjes natuurlijk.

Zin om zelf op het podium te staan? Ervaring is niet nodig en iedereen is welkom. Wie een van de volgende avonden zelf in de spotlights wil staan, kan zich hier inschrijven.

Tip 2: Playground – Playground platform

Playground is een jaarlijks kunstenfestival met uiteenlopende performances. De kunstenaars houden niet vast aan één discipline. De live-performances bevatten elementen uit meerdere disciplines zoals installatie, tekst, film, choreografie, architectuur, sculptuur …

Speciaal voor deze tiende editie lanceerde Playground een ‘closed call’ naar verschillende kunstopleidingen in het binnen- en buitenland die de afgelopen tien jaar het festival bezochten. Uit alle inzendingen werden zeven kunstenaars geselecteerd die ook aan bod komen.

Dit Playground platform vindt plaats op zondag 20 november, van 14.30 uur tot 17.30 uur in de Soetezaal van het STUK en is helemaal gratis. Met het goedgevulde programma is het mogelijk om Playground Platform met andere performances te combineren. Kies en laat je verrassen!

Playground is te bezoeken vanaf donderdag 17 november tot en met zondag 20 november, in Museum M en het STUK. Het programma kan je hier raadplegen. De kostprijs is afhankelijk van de performance.

Tip 3: Life, Animated

De documentaire Life, Animated volgt Owen, die op driejarige leeftijd stopt met praten. Er wordt autisme vastgesteld. Dankzij de papegaai uit Aladdin begint Owen weer te praten, met Disneyzinnetjes. Hij leert zich uitdrukken met dialogen uit Disneyfilms terwijl zijn familieleden de rollen innemen van Disneyfiguren. Zo leert hij de wereld, die hij niet begrijpt, beter kennen. Het verhaal wordt prachtig vormgegeven door een combinatie van nagetekende gebeurtenissen uit Owens leven, gefilmde fragmenten en Disneyfilms.

De documentaire won de Grote Juryprijs op het Sundance filmfestival en werd tijdens het Leuvense documentairefestival DOCVILLE de jury- en publiekslieveling. Zeker de moeite waard!

Life, Animated, geregisseerd door Roger Ross Williams, is in Cinema Zed te zien op donderdag 17 november om 20 uur, op vrijdag 18 november om 17.30 uur, op zaterdag 19 november om 22.30 uur en op zondag november om 20 uur.

Gerelateerde Artikels

CulTip: 2 tot 15 maart

02 maart 2020
Voorbeschouwing

CulTip: 17 februari tot 1 maart

17 februari 2020
Voorbeschouwing

Veto's Oscarvoorspellingen 2020

05 februari 2020
Voorbeschouwing

Cultip 23 april tot 5 mei

23 april 2019
Voorbeschouwing

Cultip 11 maart tot 24 maart

07 maart 2019
Voorbeschouwing

Cultip 25 februari tot 8 maart

20 februari 2019
Voorbeschouwing