Cultuurtips van de week 21/11 - 27/11

De culturele tips in Leuven: de CulTip

18 november 2016
Voorbeschouwing
Auteur(s): Celine Vandeweghe
In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week: Alleen de grootste nabijheid, EK Poetry Slam en The Bootleg Sixties.

Tip 1: Alleen de grootste nabijheid

‘Alleen de grootste nabijheid’ is een dansvoorstelling van fABULEUS en DOX, waarin je acht jongeren van 14 tot 21 jaar aan het werk ziet. De voorstelling is geïnspireerd door Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang von Goethe uit 1809. In die roman neemt een gehuwd stel een vriend en nichtje in huis. Wat begint als een spannend experiment, ontwikkelt zich tot een explosief mengsel van verwachtingen en jaloezie. Goethe vergelijkt de intriges met de botsing van atomen. Relaties wijken voor andere relaties alsof menselijke verhoudingen niets meer zijn dan vluchtige chemische reacties.

Dat alles werd door fABULEUS en DOX in een hartstochtelijke choreografie gegoten. Het gekronkel in de liefde is de motor van deze dansvoorstelling. De dans start vanuit een ietwat ongemakkelijke kennismaking tussen de personages en evolueert naar innige dansduetten.

‘Alleen de grootste nabijheid’ kan je zien op vrijdag 25 november en zaterdag 26 november, om 20.30 uur, in het STUK (Soetezaal). Tickets kosten € 14, reductietarief € 10 (-26 en Cultuur- of STUKkaart). Tickets kan je hier bestellen. De voorstelling duurt 70 minuten.

Tip 2: EK Poetry Slam

Op 26 november vindt het EK Poetry Slam plaats. De dagen voordien, 24 en 25 november, staan de kandidaten al op verschillende podia in de stad. De finale zelf vindt plaats op 26 november. Dan wordt er gestreden om de titel van Europees Kampioen. Op het programma staat een grote variatie aan talen, zoals Fins, Tsjechisch, Spaans ... Geen paniek! Alle teksten worden in het Engels geprojecteerd. Je zal dus zeker niet verdwalen in de woordenstromen van een vreemde taal.

Wil je de dichters doorheen de week al aan het werk zien? Haast je dan op donderdagavond 24 november, om 20 uur, naar Café de Libertad. Op vrijdag 25 november, ook om 20 uur, kan je de Vlaamse en Waalse slammers aan het werk zien en horen tijdens een teamslam tegen elkaar. Die slam vindt plaats in Vleugel F (Brusselsestraat 61a).

Met teksten in het thema van Utopia is het EK Poetry Slam een niet te missen evenement. Kan je er niet bij zijn? Ga dan zeker een kijken nemen op deze site voor online voting en live stream tijdens de finale.

Beslis mee wie er naar de finale gaat en kom je favoriet zeker aanmoedigen!

Het EK Poetry Slam vindt plaats op zaterdag 26 november om 19 uur, in 30CC/Wagehuys, Brusselsestraat. Tickets kosten € 5. Tickets vind je hier. Om 14 uur vinden er al preselecties plaats, gratis toegankelijk en eveneens in 30CC/Wagehuys.

Tip 3: The Bootleg Sixties

Met The Bootleg Sixties kan je de jaren zestig herbeleven. Het collectief brengt een live-concert met legendarische nummers van onder meer The Doors, Simon & Garfunkel, The Beatles en The Monkees, ondersteund door een visueel spektakel.

De band bestaat uit vijf Britse muzikanten die een spectaculaire show brengen met de heerlijkste hits uit de jaren zestig. Ze speelden al op privéfeestjes van Paul McCartney en Elton John. Zeker de moeite waard dus!

Wil je even teruggaan in de tijd en meezingen met meeslepende en virtuoze versies van 'She loves you', 'You really got me' en '(I can’t get no) Satisfaction'? Wel, dit feestje vindt plaats op 21 november, dus rep je naar de kaartverkoop om nog een kaart te bemachtigen.

Het optreden van The Bootleg Sixties vindt plaats op maandag 21 november om 20 uur in Het Depot. Tickets kosten € 19 en kan je hier en aan het onthaal van Het Depot kopen. Aan het onthaal kan je ook korting krijgen met je cultuurkaart.

Gerelateerde Artikels

CulTip: 2 tot 15 maart

02 maart 2020
Voorbeschouwing

CulTip: 17 februari tot 1 maart

17 februari 2020
Voorbeschouwing

Veto's Oscarvoorspellingen 2020

05 februari 2020
Voorbeschouwing

Cultip 23 april tot 5 mei

23 april 2019
Voorbeschouwing

Cultip 11 maart tot 24 maart

07 maart 2019
Voorbeschouwing

Cultip 25 februari tot 8 maart

20 februari 2019
Voorbeschouwing