Cultuurtips voor de week 08/05-14/05

De culturele tips in Leuven: de CulTip

07 mei 2017
Voorbeschouwing
Auteur(s): Gilles Michiels
In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week luisteren we naar betoverende muziek en hiphop en nemen we afscheid in STUK.

Tip 1: Musica Magica

Magie is hip en cool in de kunstwereld. Zo leerde althans het recentste Artefact-festival, dat met The Act of Magic helemaal de kaart van de hekserij en hokuspokus trok. Dat alle magische gekheid op een dirigentenstokje past, blijkt nu ook het Arenbergorkest op de kar van de tovenarij springt. Op het programma staat onder meer muziek uit Harry Potter, Aladdin en Snow White and the Huntsman.

Musica Magica speelt op donderdag 11 mei om 20.30 uur en zondag 14 mei om 20 uur in de Pieter De Somer-aula. Tickets kun je bestellen op www.arenbergorkest.be en kosten 5 euro voor studenten met en 6 euro voor studenten zonder Cultuurkaart. Niet-studenten betalen 10 euro.

Tip 2: SlotUUR KULTUUR

Ook hiphop is hip en cool. Daarom nodigt de laatste UUR KULTUUR van dit jaar twee hiphopsensaties uit in Het Depot. Het Brusselse STIKSTOF doet zijn naam alle eer aan en spit rhymes die je naar lucht doen happen. Ertebrekers werd dan weer gebouwd gebouwd rond Flip Kowlier, het onbetwiste boegbeeld van de West-Vlaamse hiphop (riep iemand daar fliphop?). Tegenwoordig vertoeft Kowlier in Gent, maar ook met Ertebrekers brengt hij de zomerse vibes van de ‘zji’ naar Leuven.

SlotUUR KULTUUR vindt plaats op 10 mei om 20.30 uur plaats in Het Depot. Studenten met een Cultuurkaart kunnen gratis binnen, anderen tellen 15 euro neer.

Tip 3: Het Afscheid (mét wafelenbak!)

Familie is een kunstproject waarbij 15 Leuvenaars een sculptuur van kunstenaar Kristof Van Gestel adopteerden en in huis haalden. De deelnemers werden uitgedaagd om het kunstwerk van oktober tot mei een betekenisvolle plaats in hun leven te geven. Ondertussen werden er familiebijeenkomsten georganiseerd, waarbij iedereen van gedachten kon wisselen over de nieuwe adoptiegast in huis.

De vragen die ze zich stelden: Wat verwacht een kunstwerk van mij? Waar zit de ziel van een kunstwerk? Moet kunst iets betekenen?

Zondag komt de familie voor een laatste keer samen om het afscheid te vieren. Samen blikken ze terug op het voorbije adoptie-avontuur en voor de gelegenheid organiseert STUK een heuse wafelenbak. Ook jij kunt aanwezig zijn. Misschien wordt dit wel het enige familiefeest waarop je niet moet uitleggen waarom je nog geen lief hebt.

We nemen afscheid op zondag 14 mei om 15 uur in STUKcafé.

Gerelateerde Artikels