artikel> Alma kondigt opnieuw prijsstijging aan

De spaghetti die elk jaar duurder wordt

Warme maaltijden worden alweer 20 tot 35 cent duurder, ook de snacks krijgen een financiële oplawaai.

Gepubliceerd

Waar je tijdens het vorige academiejaar nog een Alma-maaltijd kon eten voor 3,40 euro, betaal je voor diezelfde maaltijd dit jaar 3,60 euro. Afhankelijk van de maaltijdcategorie zal er een prijsstijging plaatsvinden van respectievelijk 20, 25, en 35 cent. Ook de prijzen van de snacks zullen met een kleine 5 tot 20 cent duurder worden.

Dezelfde redenen, dezelfde reactie

‘Deze aanpassingen zijn nodig. Want ook in de toekomst wil Alma duurzame, gezonde, kwaliteitsvolle maaltijden aanbieden in een omgeving waar het aangenaam is te vertoeven’, kan je lezen op de website van Alma. De redenen voor de noodzakelijke prijsstijging zijn samen te vatten tot de indexering van zowel grondstoffen als lonen.

Dit is, zoals knorrige reacties van studenten op het bericht illustreren, niet de eerste keer dat er zich een forse prijsstijging voordoet bij het studentenrestaurant. De bijna jaarlijkse prijsstijgingen, die telkens slechts een tiental centen bedroegen, zorgden er ondertussen voor dat een bord stoofvlees sinds 2011 bijna 2 euro duurder is geworden.

‘Bij de start van het nieuwe academiejaar op 24 september zullen de prijsverhogingen ingaan. De prijzen worden aangepast aan de stijging van de grondstofkosten, personeelskosten en overige kosten, die sneller stijgen dan de index. Ook het feit dat onze subsidies niet mee indexeren, heeft een invloed op de prijsverhoging’, stelt CEO van Alma Daniel Lips.

Toekomstblik

Lana Van den Heuvel, mandataris Alma bij LOKO (de Leuvense Studentenkoepel) voegt hier nog aan toe dat de studentenvertegenwoordigers tijdens de onderhandelingen vooral hebben gefocust op een positief toekomstperspectief. ‘We hebben deze indexatie kunnen koppelen aan de expliciete voorwaarde dat er komend academiejaar een duurzaam financieel plan zal worden opgesteld bij Alma zodat er niet steeds naar de student gekeken moet worden bij het oplossen van tekorten.’

Powered by Labrador CMS