artikel> Love Leuvencampagne: het vervolgverhaal

KU Leuven en stad fietsen wereld rond

"Love Leuven", de campagne om studenten en Leuvenaars duurzaam te laten samenleven, krijgt een vervolg. Met tandems trekken de stad en KU Leuven langs campussen en wijken om kilometers te verzamelen.

Gepubliceerd

Vanaf midden april gaan de stad Leuven en de KU Leuven verder met Love Leuven om studenten en Leuvenaars dichter bij elkaar wil brengen. Concreet zullen zes opstellingen met telkens twee fietsen de komende maanden door de stad toeren. Ze zullen onder andere campussen en Alma's, maar ook stadswijken aandoen. De locatie waar de meeste kilometers worden afgelegd, wordt in de bloemetjes gezet.

"We nodigen Leuvenaars en studenten uit om samen te fietsen," legt vicerector Sport Rik Gosselink uit. "Het hoofddoel is elkaar ontmoeten, een praatje slaan en tegelijk rustig fietsen. Bewegen kan ook zonder rode hoofden en zweet onder de oksels."

Rond midden september eindigt de campagne. Tegen dan willen de stad en de universiteit 40 000 kilometer op de teller zien staan, de omtrek van de aarde. Het initiatief heet dan ook "Leuven fietst de wereld rond". Ambitieus, weet ook Gosselink. "Anders vragen we aan de ploeg van Tom Boonen of de kilometers van de Tour ook mogen tellen," lacht hij.

Tijdens het eerste deel van Love Leuven, op de kerstmarkt eind vorig jaar, werden 1365,02 kilometer bij elkaar gefietst. Per kilometer ging er één euro per kilometer naar een goed doel. Omdat het aantal gefietste kilometers onder de verwachtingen lag, verdubbelden de stad en de KU Leuven het bedrag en schonken zo 3000 euro aan het Healthy Heart Fund en het Rune Fonds.

Powered by Labrador CMS