artikel> Studentengemeenschap herdenkt aanslagen in Brussel

Leuvense kringen organiseren moment van stilte

Eén dag na de aanslagen in Brussel organiseerden de Leuvense kringen verschillende stiltemomenten. Op het Ladeuzeplein, op Arenberg en op Gasthuisberg kwamen honderden studenten en Leuvenaars samen.

Gepubliceerd

In het hele land werd woensdag om 12 uur 's middags een stiltemoment in acht genomen. Ook de Leuvense studenten deden mee. De centrumkringen kwamen samen op het Ladeuzeplein. Scientica, Apolloon, LBK en VTK verzamelden op campus Arenberg. Medica en Farmaceutica zagen elkaar op Gasthuisberg.

Het is heel snel gegaan, vertelt Medicapreses Finn Segers. "We hielden ook een moment van stilte na de aanslagen in Parijs. Toen we gisteren de impact van de vreselijke gebeurtenis zagen, namen we spontaan het initiatief dat nu ook te doen," zegt hij. "We maakten een Facebookevent aan, waarna andere kringen mee gingen in het initiatief."

Op Gasthuisberg waren een 300 à 400 studenten aanwezig. "Normaal gezien zie je iedereen van les naar les lopen of de Alma binnengaan. Nu zag je overal mensen uit aula's en de Alma stromen," vertelt Segers. "Wanneer de minuut stilte naderde, kwamen honderden mensen dicht bij elkaar op het middenplein staan."

Op het Ladeuzeplein vormde een duizendtal studenten een grote cirkel rond het keverstandbeeld van Jan Fabre. Na het stiltemoment volgde een groot applaus en legden mensen kaarsjes neer aan de voet van het beeld.

Powered by Labrador CMS