artikel> Didactica en Educata fuseren tot nieuwe kring

Nieuwe lerarenkring heet Docentica

De fusiekring uit Educata en Didactica zal Docentica heten. Dat werd zondagnacht bekendgemaakt tijdens de opening van Docentica's kiesweek in café Maxim'O.

Gepubliceerd

In oktober 2014 fuseerden de KH Leuven en de KH Limburg tot de UC Leuven-Limburg (UCLL). Ook de lerarenopleiding binnen Groep T, waarvan Educata de kring was, kreeg onderdak in deze nieuwe instelling. Daarnaast had de KH Leuven ook een lerarenopleiding. Die studenten hadden Didactica als kring.

Eerder meldden we u al dat Educata en Didactica fusieplannen hadden. “Het was voor de UCLL (UC Leuven-Limburg, red.) niet langer praktisch om met twee kringen die werkzaam waren binnen dezelfde opleiding, samen te werken," zei Yorben de Maeyer, preses van Didactica, toen. Beide kringen verenigen immers studenten uit de lerarenopleiding van de UCLL (zie kader).

Sinds zondagnacht heeft de fusiekring ook een naam: Docentica. Eerder overwogen de kringen om hun namen samen te trekken, maar die optie werd al snel van tafel geveegd. De nieuwe kring, die 2500 studenten zal vertegenwoordigen, lanceerde haar naam bij de start van haar kiesweek in Maxim'O.

Didactica en Educata vullen elk de helft in van het opkomende presidium. "Alle kandidaten hebben een motivatiebrief geschreven voor hun functie," zegt opkomend preses Jurgen Verbist. Verbist heeft zelf een verleden bij Educata, zijn vicepreses bij Didactica.

Drie campussen

Welke tradities Docentica zal overnemen van haar voorgangers, is nog niet helemaal duidelijk. "Qua TD's gaan we iets meer richting Didactica, omdat Educata weinig TD's houdt," zegt Yorben De Maeyer, huidig preses van Didactica. "Wij onthouden vanwaar we komen en willen onze tradities meenemen naar de toekomst," vult Verbist aan.

De grootste uitdaging voor de nieuwe kring wordt de locatie, of beter gezegd de locaties. Volgend jaar zitten er Docenticastudenten op maar liefst drie campussen: campus Comenius, campus Flos Campi en campus Hertogstraat. "Niet evident," zegt ook De Maeyer, "maar we hebben op elke campus een lokaal of krijgen er een van de UCLL. Daarnaast zitten we binnen twee jaar niet meer op campus Comenius." Bovendien wijst Verbist op het belang van de samenwerking met de Studentenraad Leuven (SRL), die alle studenten van de UCLL vertegenwoordigt.

Powered by Labrador CMS