Orientation Days: LOKO, locals en pub crawls

Internationale studenten stromen toe

09 februari 2016
Artikel
Op de Orientation Days afgelopen week verwelkomden ESN Leuven en LOKO samen de nieuwe internationale studenten. “Zo kunnen de studenten ons allebei leren kennen,” klinkt het.

Lichte verwarring bij het opzoeken van het programma van de Orientation Days: zowel LOKO als Erasmus Student Network (ESN) organiseren activiteiten. Nog meer verwarring wanneer ESN op maandag een pub crawl blijkt te organiseren en LOKO eenpub evening op donderdag. Wat nu?

"De Orientation Days zijn wel samen georganiseerd,” vertelt Carmen Vandeloo, voorzitter van ESN. “Wij hebben in samenwerking met Pangaea en LOKO het programma opgesteld en hebben het op elkaar afgestemd.”

Onze pub crawl is bijvoorbeeld bedoeld voor alle studenten van KU Leuven en UCCL samen, terwijl bij de pub evening van LOKO de studenten per faculteit naar hun eigen bar gaan,” legt ze uit. “De Interntional Party en sportnamiddag organiseren we bovendien volledig samen.”

”De Orientation Days zijn georganiseerd door de Cel Internationale studenten van de KU Leuven. Wij verzorgen samen met ESN de sociaal-culturele activiteiten van het programma,” verklaart Caroline van Rhee, coördinator Internationaal bij LOKO.

"Zo leren wij de studenten kennen, maar kunnen we ook het verschil uitleggen tussen ESN en LOKO,” gaat ze verder. ESN staat namelijk in voor de activiteiten doorheen het semester, terwijl LOKO de vertegenwoordiging op zich neemt."

Locals?

Een duidelijke verdeling van het takenpakket dus, maar vatten ook de internationale studenten dat verschil? “Tijdens de activiteiten wordt het verschil altijd duidelijk gecommuniceerd,” vertelt Van Rhee. “Na de verwelkomingsspeech van Torfs (Rik, rector van de KU Leuven, red.) op woensdag, nemen wij bovendien ook even het woord om onszelf voor te stellen.”

Toch blijken nog niet alle internationale studenten helemaal op de hoogte. De Chinese meisjes Natalia en Noa weten niet precies wat ze moeten antwoorden, wanneer we het hen vragen op de International Party op vrijdag. “Ik heb de namen al wel gehoord en weet dat ze het feestje hier organiseren,” vertellen ze.

Locals are really rare at this party,” antwoordt de Mexicaanse student Santiago wanneer we hem vragen wat LOKO is. “Not locals, LOKO,” proberen we hem nog te verduidelijken.

Het is in elk geval wel gezellig druk op de International Party in Albatros. Rond één uur zijn alle kaarten uitverkocht.