artikel> Het feest is nog niet gedaan!

Startschot van academiejaar met Studentenwelkom

Het jaarlijkse Studentenwelkom probeert ieder jaar de hele lading nieuwe studenten op zijn gemak te stellen in het Leuvense, ook dit jaar was er weer heel wat te beleven.

Gepubliceerd

Hoofdact: De Compact Disk Dummies is een Belgische electropunkband uit Desselgem. De groep bestaat uit de broers Lennert (1993) en Janus Coorevits (1995). Ze braken definitief door nadat de twee broers als tieners Humo's Rock Rally wonnen in 2012 in de Ancienne Belgique.

In maart 2013 brachten ze hun eerste EP Mess with us uit, samen met hun eerste single The Reeling. De single bereikte op 27 april 2013 de eerste plaats in de De Afrekening van Studio Brussel en stond zes weken in de Vlaamse Ultratop 50.

Sindsdien stonden ze al op vele grote festivals, zoals onder andere Pukkelpop.

Onder een stralend najaarszonnetje verwelkomde de KU Leuven afgelopen woensdag zijn nieuwe studenten wederom op het jaarlijkse Studentenwelkom op het Monseigneur Ladeuzeplein. Zowel nieuwsgierige newbies als doorwinterde Leuvenaars genoten van allerlei interactieve infostandjes en een mooi muzikaal programma.

Pingpong en riooljournalistiek

Zoals elk jaar lieten maar liefst 45 organisaties nieuwkomers proeven van wat Leuven allemaal te bieden en te beleven heeft, met gratis prullaria en randanimatie. Zo verzorgde de KU Leuven Sportdienst bijvoorbeeld een ietwat intimiderende tafeltenniswedstrijd met gouden paralympiër Laurens Devos en een nog nauwelijks zichtbaar pingpongballetje.

Hoewel het niet zo druk was als vorig jaar, stonden er toch lange aanschuifrijen bij de infostandjes waar men het lot kon tarten voor een prijs. Velen wachtten hun beurt af om te darten voor concerttickets, te worstelen voor een vikingenhelm of het rad te draaien voor een totebag. Tal van kansen voor prijsgewin en gezichtsverlies dus.

Ook feestbeest rector Torfs kon van begin tot einde op het Ladeuzeplein gespot worden, al dan niet met selfiestick. De rector was zichtbaar in zijn nopjes met de aanwezigheid van Wally – de onvindbare Vetomascotte van de dag. Als gretige Vetolezer poseerde Torfs met Wally en loofde hij Veto’s 'riooljournalistiek', om het met zijn exacte woorden te zeggen.

Aerobic met Michael Jackson

Het straffe muziekprogramma van Het Depot viel erg in de smaak, maar de Leuvenaars zo vroeg aan het dansen krijgen was geen sinecure. Het lokale hiphop-talent Rewind Productions opende het feestgedruis onder enthousiasme van de vele zonnebaders, maar helaas kon Billies strakke electropop niet op even veel opkomst of zon rekenen.

Woodie Smalls had daarentegen een grote, maar stroeve menigte onwennige studenten, die hij dan maar als Mozes in twee splitste om links en rechts hard in elkaar te laten moshen. Bij elke beat werd de sfeer gelatener en ook bij zijn ‘fuck Donald Trump’ tirade joelde het publiek gewillig mee met de charismatische hiphopheld.

De finale knaller van de avond waren de gebroeders van de Compact Disk Dummies. Hun set van trance-inducerende electropunk was als een aerobic les met Michael Jackson, inclusief kniezwengels, schaarsprongen en sumo-squats. Na enkele keren te stagediven en zelfs de podiumstellingen in te klimmen wist de band de Leuvenaars eindelijk warm genoeg te krijgen om luidkeels The Reeling mee te zingen en toch een paar bescheiden heupbewegingen aan te durven.

Na deze podiumbeesten was het dan ook aan rector Torfs om het volk op te jutten. 'Het feest is nog niet gedaan. Laat u vanavond volledig gaan!' Na de mogelijkheid van een onenightstand en kater te insinueren droop ook Torfs af onder luid gejuich en namen nieuwe en oude Leuvenaars zijn poëtische woorden met zich mee, de bruisende nacht in.

Powered by Labrador CMS