Maria-Laura Martens

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Maria-Laura Martens

Haar eerste EP onder het project Rosa Butsi, de benoeming van artist in residence bij Het Depot en de winst van de recentste editie van Soundtrack. Voor Roos Denayer was het een bewogen jaar.

Dit academiejaar gaan we beurt om beurt naar de aula, zolang de kleurencode niet naar rood omslaat. Practica gaan wel altijd door en mondmaskers zijn overal verplicht.

Door de coronacrisis bevinden studenten zich in ongeziene omstandigheden. Met deze campagne wilt de KU Leuven haar studenten ondersteunen tijdens de examenperiode en de aanloop daartoe.

De coronamaatregelen bemoeilijken het zoeken naar of voortzetten van hulpverlening. Toch probeert de KU Leuven in de psychologische noden van haar studenten te voorzien.

Steeds meer mensen doen aangiftes van stalking, maar de drempel blijft hoog. Studenten vormen een belangrijke risicogroep, zowel om slachtoffer te worden als om stalkgedrag te vertonen.

Jaren na datum kan een ervaring met stalking nog steeds blijven doorleven. Lezers getuigen over hun ervaringen.

Geen rust voor Kristof Calvo, federaal fractieleider van Ecolo-Groen. Tussen de debatten rond de regeringsverklaring en het plannen van een natuurwandeling door blijft hij zijn strijdvaardige zelve.

Vanaf volgend jaar kunnen geen nieuwe studenten meer Latijn opnemen aan de UCLL, ondanks een lerarentekort in Limburg. Enkel de Arteveldehogeschool biedt daardoor nog het vak aan op hogeschoolniveau.

Er is geen ontkomen meer aan het coronavirus. De gezondheidscrisis maakt ook indirecte slachtoffers. Chinese en Aziatische studenten vertellen hoe het virus oude en nieuwe stereotypes blootlegt.

In een vorig leven docent aan de KULeuven, sinds kort decaan Religiewetenschappen in Temuco, Chili. Haar leven is er één van geloof en sociaal engagement. Sandra Arenas Pérez en de kerkelijke kloof.

Marriage Story van Noah Baumbach is een dialoog-gedreven en intrinsiek menselijk relaas over relaties, en over wanneer deze anders lopen dan verwacht.

Daags voor de ingang van het Parijs-akkoord (2020-2050), valt de COP25 duidelijk op een cruciaal moment. Ook activisten willen niet langer wachten op oplossingen van bovenaf.

Chili staat in brand. Letterlijk en figuurlijk. De klimaattop werd afgelast en Anuna De Wever blies de aftocht. De jonge Chileen komt de straat op met voor het eerst een verenigd volk achter zich.