Sjereno Corvers

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Sjereno Corvers

UCLL laat dit jaar de meeste studievoortgangsregels vallen en gaat daarmee verder dan andere hogescholen. Universiteiten wijzigen niet vooraf: 'Hogescholen hebben meer kwetsbare studenten.'

Corona maakt de kans op een toelage van de Sociale Dienst KU Leuven groter voor niet-EER-studenten. Normaal hebben zij daar slechts in hoogst uitzonderlijke gevallen recht op.

Deze week kleurt de KU Leuven Paars uit solidariteit met de LGBTQ-community. Dat in het teken van de Paarsdag op 15 mei, een dag die in het teken staat van de strijd tegen holebi- en transfobie.

Internationale studenten kunnen rekenen op steunmaatregelen van universiteiten: denk aan de huurkostvermindering van 50% op KU Leuven koten. In Nederland komt de overheid nu zelf tussen.

Veertig universiteiten met belangrijke klimaatonderzoekseenheden bundelen de krachten om de wereld het belang van betrouwbare klimaatkennis te doen inzien. De KU Leuven blijft (voorlopig) aan kant.

Corona heeft in een reeks landen een noodtoestand, een volmachtenregering of nooddecreten uitgelokt. Ook bij ons. Gerechtvaardigd? 'We vinden het raar dat er geen mensenrechtenexperten bij waren.'

Wereldwijd verwachten universiteiten een afname van internationale studenten door de coronacrisis. De KU Leuven verwacht geen sterke afname, al wil ze anticiperen met een latere of virtuele instroom.

Wat doet men ten tijde van quarantaineverveling? Juist, duiken in de oceaan van kennis die de wereld (gratis) te bieden heeft.

Een enorme crisis als degene waar we ons momenteel mee geconfronteerd zien, mag nooit verhemeld worden. Toch toont het ons mooie kanten van de mens.

Volkomen onverwacht bood Willem-Alexander, de koning van Nederland, op tien maart excuses aan voor het excessieve geweld van Nederlandse militairen in Indonesië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.