CulTip: 13 tot 25 oktober

Uw culturele agenda voor de komende twee weken

14 oktober 2019
Artikel
Auteur(s): Thomas Maes
Schoolopdrachten druppelen binnen, de zon laat zich alsmaar minder zien, zelfs Jambon speelt liever op zijn gsm en de 24 urenloop dreigt Leuven sportgek te maken. Gelukkig houdt de CulTip je recht!

Filmposterbeurs - Cinema ZED
Dinsdag 15 oktober, 15u30-19u30

Kan je je geen mooiere aanblik bedenken om mee wakker te worden dan de starende grijns van de Joker? Of gewoonweg nog op zoek naar wat cultuur voor aan je kotmuur? Haast je naar Cinema ZED voor de hipste filmposters, zelfs tot drie gratis mee te nemen als je een ZED-studentenkaart hebt!

Vito - Depot café
Woensdag 16 oktober, 20u                                             

Wie de pittige inkomprijzen van Het Depot anders een te hoge drempel vindt, kan op 16 oktober toch eens afzakken naar het Martelarenplein. Juist: gratis inkom! Naar goede gewoonte staat in de foyer opkomend muzikaal geweld. Deze keer aan de beurt is Vito, deelnemer aan de Nieuwe Lichting 2018. Denk aan zweverige indierock met beat of aan 'een mix van Patti Smith en Kurt Vile'. Is dit je ding? Tune in.

Tijd-à-tijd Preparee Improtheater - Aula Pieter De Somer 
Woensdag 16 oktober, 20u

Een veganistische Boris Johnson op café met een blessurevrije Vinsent Kompany? Alles kan bij improvisatietheater Preparee! Voor slechts drie duiten voor studenten (anders vijf) kan je je op hun voorstelling Tijd-à-Tijd een avond laten meeslepen door zes enthousiastelingen die je alle hoeken van het podium laten zien. De performance wordt ter plekke verzonnen: publiekssuggesties zijn dus meer dan welkom.

Future Proof - Stelplaats
Donderdag 17 oktober, 20u

Voor je weer richting de Oude Markt strompelt, is eens langskomen op het Future Proof festival warm aanbevolen. Nog tot zondag delen specialisten en artiesten ideeën en indrukken over de onvermijdelijke overgang naar een duurzame economie. Weet jij hoe we voorkomen dat Londen tegen 2050 aanvoelt als Barcelona en Madrid als Marrakesh? Op donderdag ga je met specialisten van de KU Leuven en de Universiteit Gent in debat. Gratis toegang, maar vergeet niet op voorhand te registreren via de website.

Documentaire Radio Scorpio + Expo - Cinema ZED
Vrijdag 18 oktober, 19u30

Het Leuvense Radio Scorpio is veertig jaar actief en daarmee de oudste onafhankelijke zender van het land. Om dat te vieren staan een speech van de burgemeester en een documentaire over de levensloop van de zender op het programma. Special guest: oud-Scorpiaan Bruno Wyndaele. Geen zin om acht euro neer te tellen voor een documentaire (met verplichte reservatie)? Vanaf 20u is er nog de gratis expo!

Fresh Meat Comedy Open Mic - Rock Café Leuven
Maandag 21 oktober, 20u30

Naar maandelijkse gewoonte krijg je maandagavond de kans om opkomend comedy-talent te spotten in Rock Café. Verfijnde moppen of platte humor, buldergelach of pijnlijke stiltes, amusant is het sowieso. Voor drie euro kan je erbij zijn of zelf je kans op eeuwige roem wagen.

BRIK TU TOK – STUKCafé
Woensdag 23 oktober, 21u

Moegeluisterd naar Billie Eilish of Bazart en trek in wat absurditeit en muzikale verruiming? Brik Tu-Tok deelde onlangs nog het podium met The Van Jets, maar op woensdag 23 oktober komt de band je kosteloos entertainen in het welbekende STUKCafé. Een tikkeltje excentrieker dan The Van Jets, maar minstens zo memorabel.

Boekvoorstelling Ish Ait Hamou 'Het Moois Dat We Delen' - La Conserve (30CC)
Donderdag 24 oktober, 20u

De choreograaf van So You Think You Can Dance komt zijn nieuwe boek Het Moois Dat We Delen voorstellen. De vers van de pers gerolde roman (letterlijk: een week in de boekhandel) gaat over omgaan met het verleden en de draad terug oppikken. De voorstelling is volledig gratis, maar gezien Ish' populariteit wacht je beter niet te lang met inschrijven op de website van 30CC.