Kansen

Splinter

27 september 2015
Splinter
Auteur(s): Anninka Truyen
Je hebt dus geen ervaring. Met die zin reduceerde de dame van het uitzendkantoor mijn studies, een stage, studentenjobs en vrijwilligerswerk tot luttele details.

Het voelde alsof ik terug moest naar de eerste honk, terwijl ik klaar was om een homerun te lopen. Je hebt dus geen ervaring. Met die zin reduceerde de dame van het uitzendkantoor mijn studies, een stage, studentenjobs en vrijwilligerswerk tot luttele details. Het voelde alsof ik terug moest naar de eerste honk, terwijl ik klaar was om een homerun te lopen.

Toen ik in juni afstudeerde als master in de Bedrijfscommunicatie, begon ik dezelfde dag nog te solliciteren. Alles leek mij een boeiende uitdaging, wat ik miste aan praktische ervaring zou ik aanvullen met mijn enthousiasme en leergierigheid. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en heb ik al meerdere keren een serieuze reality checkgekregen: het enige wat belangrijk is, is gewerkt hebben bij een bedrijf. Echt werk, met een echt loon. Geen vrijwilligerswerk, studentenjobs of zelfs stages. Mijn werkteller staat dus momenteel op nul.

Frustrerend is ook dat je diploma in vraag wordt gesteld. Na jarenlang elk semester examens te hebben doorstaan, naast de vele papers en andere evaluatiemethoden, dacht ik dat mijn diploma voldoende bewijs zou zijn van mijn kennis. Een diploma van de KU Leuven kan er echter wel voor zorgen dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek, maar dat betekent niet dat je vrijgesteld wordt van allerhande taaltesten, psychologische testen, … Bij sommige proeven had ik het gevoel opnieuw een examen uit de bachelor te moeten maken, wat een indicatie is van de moeilijkheidsgraad.

Daarom wil ik tegenover de wereld verdedigen dat de ervaringen die wij hebben als pas afgestudeerden wél tellen. Je leerde leiderschap bij de scouts, op je stage moest je multitasken en deadlines respecteren, op je vrijwilligerswerk leerde je te werken zonder daarvoor iets in ruil te verwachten. Zijn dat geen waardevolle levenslessen, die ook toepasbaar zijn op het echte professionele leven?

Dan spreek ik nog niet eens over mijn studies. Een opleiding is een letterlijke vorming, intellectueel en emotioneel. Je leert mensen kennen uit totaal verschillende richtingen, je leert discussiëren, je leert informatie filteren, je leert soms ook gewoon te doen wat er gevraagd wordt – hoe nutteloos het ook lijkt en hoe graag je ook iets anders zou willen doen op dat moment. Het was een les in volwassenheid die ik niet had willen missen.

Natuurlijk kost het tijd en inzet om een jonge werknemer aan te nemen, zowel voor het bedrijf als voor de werknemer zelf. Het is een risico, maar is niet iedereen ooit bij nul begonnen? Iedereen heeft één kans nodig in het begin. Eén bedrijf dat zegt: “Weet je wat, ik zie iets in hem/haar en ik denk dat dit kan lukken."

Mijn brief is een oproep aan alle bedrijven, multinationals of kmo’s: geef jonge werknemers een kans. We zijn enthousiast, leergierig en klaar om de theorie in de praktijk om te zetten. Wij zijn er klaar voor.

De Splinter bevat de persoonlijke mening van een schrijver. Ze bevat niet de mening van de redactie.