Alex Vancoppenolle

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Alex Vancoppenolle

77 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. De KU Leuven kan terugblikken op een erfenis van zowel collaboratie als verzet.

De pandemie dooft dan wel stilaan uit, andere politieke thema's zijn springlevend. Ook vanavond, op het Groot Kopstukkendebat van Politika. Volg het hier live, met verslaggeving, duiding en factcheck.

Op 17 november was Veto aanwezig bij het Jong Voorzittersdebat. Ondanks de wegvallende livestream, was het een inhoudelijke en interessante avond.

Volgend academiejaar wil KU Leuven een bachelor European Studies starten. Een uniek samenwerkingsverband van acht Europese universiteiten, maar dubbel zo duur voor studenten.

Blackboard Collaborate, een tool van de KU Leuven voor online lessen, staat docenten toe chatgesprekken tussen studenten mee te lezen. Dat doet nadenken over privacy.

Volg hier onze liveblog van het debat van de Studentenraad, met analyse, context en fact check. Wie weet de student te overtuigen?

Van aanstelling tot promotie: onderwijs staat onder druk in de loopbaan van professoren. De universiteit zoekt naar oplossingen, maar komt laat.