Anastasia Arnhold

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Anastasia Arnhold

De verschillende overheden moeten snel schakelen om de Oekraïense vluchtelingen van opvang te voorzien. Veto ging langs bij enkele initiatieven.

Het Universitair Symfonisch Orkest speelde twee 'Reisconcerten' in aula Pieter De Somer: een reis in de tijd en het culturele hoogtepunt van dit semester.

De officiële printshop van de Russische Higher School of Economics (HSE) kreeg extremistische spammers over zich heen toen ze merchandise in regenboogkleuren te koop zette: geen eenmalig wapenfeit.

Het tentje van Wieslandia staat dit jaar voor de tweede keer op de 24 urenloop. Veto kwam langs voor een verkenningsrondje.

Volg de 24 urenloop op de voet bij Veto, met live nieuws en analyse.

Na een lange afwezigheid kwam improvisatietheater Preparee vorige donderdag terug naar Pieter De Somer Aula met 'Preparee draait door!'. Ze draaien hoge kwaliteit, maar ook goede platen worden oud.

Anna Van Hecke is slechts drieëntwintig wanneer ze kiest voor een buitengewone levenswandel, waarin God iedere dag centraal komt te staan. Intussen is ze zeven maanden ingetreden.

Vier medewerkers van Russisch studentenblad DOXA werden woensdag gearresteerd wegens 'het oproepen van minderjarigen tot gevaarlijk en wetsovertredend gedrag'. Ze riskeren tot drie jaar cel.

In aanloop naar de protesten voor oppositieleider Alexei Navalny werd de politieke druk op universiteiten en studenten groter. Studenten en professoren getuigen.

Niet alleen de verplichte lessen maar ook de extracurriculaire activiteiten blijven online doorgaan. Een professor Grieks aan de KU Leuven organiseert open colleges Gallische taal op Youtube.

'Het is stil aan de overkant', zo oogt het online-onderwijs soms voor docenten. En toch hoor je weinig gebrom bij de professoren. 'Het is vooral van belang dat we nu geen klaagzang opzetten.'

Na protesten tegen de Wit-Russische president Loekasjenko werden duizenden demonstranten gearresteerd. Dagen van terreur volgden. Wij spraken met enkelen van hen.