Anastasia Arnhold

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Anastasia Arnhold

Anna Van Hecke is slechts drie├źntwintig wanneer ze kiest voor een buitengewone levenswandel, waarin God iedere dag centraal komt te staan. Intussen is ze zeven maanden ingetreden.

Vier medewerkers van Russisch studentenblad DOXA werden woensdag gearresteerd wegens 'het oproepen van minderjarigen tot gevaarlijk en wetsovertredend gedrag'. Ze riskeren tot drie jaar cel.

In aanloop naar de protesten voor oppositieleider Alexei Navalny werd de politieke druk op universiteiten en studenten groter. Studenten en professoren getuigen.

Niet alleen de verplichte lessen maar ook de extracurriculaire activiteiten blijven online doorgaan. Een professor Grieks aan de KU Leuven organiseert open colleges Gallische taal op Youtube.

'Het is stil aan de overkant', zo oogt het online-onderwijs soms voor docenten. En toch hoor je weinig gebrom bij de professoren. 'Het is vooral van belang dat we nu geen klaagzang opzetten.'

Na protesten tegen de Wit-Russische president Loekasjenko werden duizenden demonstranten gearresteerd. Dagen van terreur volgden. Wij spraken met enkelen van hen.