Arne Van Lautem

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Arne Van Lautem

Het Leuvense Kortfilmfestival heeft dit jaar online talent verzameld. Traditiegetrouw zijn de films gegroepeerd in compilaties. Veto bekeek er drie die tot 12 december beschikbaar blijven.

Kunst hoeft niet monumentaal te zijn om iets te vertellen. 'Kleine kunst' herbergt woordkunst in zijn fijnste vorm, om in te verzinken, te overpeinzen en van te genieten.

De coronamaatregelen bemoeilijken het zoeken naar of voortzetten van hulpverlening. Toch probeert de KU Leuven in de psychologische noden van haar studenten te voorzien.

Verveling troef, nu het coronavirus door ons Belgenland waart. Ook voor Veto. Daarom kruipen twee redacteurs in de pen om elkaar afwisselend een digitale brief te schrijven.

De series vliegen er ongetwijfeld door nu we massaal in ons kot blijven. Netflix al helemaal uitgekeken? De Veto-redactie schiet te hulp met extra inspiratie.

Verveling troef, nu het coronavirus door ons Belgenland waart. Ook voor Veto. Daarom kruipen twee redacteurs in de pen om elkaar afwisselend een digitale brief te schrijven.

Tijd teveel tijdens corona? Goed nieuws! De Veto-redactie selecteert een double bill-filmtip: dat zijn twee films voor de prijs van één, voor een gezellige avond voor de buis.

Verveling troef, nu het coronavirus door ons Belgenland waart. Ook voor Veto. Daarom kruipen twee redacteurs in de pen om elkaar afwisselend een digitale brief te schrijven.

Als onze wekenlange afzondering één voordeel heeft, is het dat we even terug tijd hebben om te lezen. Barbóék en Boekarest bezorgen je nu zelfs boeken thuis! Hier alvast wat tips van de Veto-redactie.

Leuven boekstaafde in 2019 de meeste inbreuken op de wooncode van alle Vlaamse centrumsteden. De opmerkelijke statistiek is de exponent van een proactiever controlebeleid.

De wind woei, zijn adem stokte. Hij voelde langs zijn rug een siddering tergend traag omhoog kruipen – als een aftandse lift in een aftands gebouw.

Van 25 tot 28 november kunnen studenten terecht op de dertigste editie van Bloedserieus om bloed te doneren en indirect levens te redden. In ruil daarvoor krijgen ze een goodiebag, én positieve karma.

Het smartphonegebruik neemt kwalijke proporties aan. Slimme gsm's zouden op lange termijn wel eens het sociale leefklimaat in het gedrang kunnen brengen.

In hartje Leuven kan je geen straat inslaan zonder een frituur tegen het lijf te lopen. Helaas voor de student uit dat overaanbod zich vaker niet dan wel in kwaliteitsvolle frieten.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

To eat or not to eat: that’s the question. Onder normale omstandigheden geen moeilijke vraag: je eet wanneer je honger hebt, je eet niet als je verzadigd bent. Simpel, toch?

Roel Goyens en Cie Tartaren sloegen de handen in elkaar en brengen met Kopschuif een beklijvende kortfilm die het stigma rond psychoses uit de wereld wil helpen.

Daags na de plechtige opening in Leuven was het de beurt aan de West-Vlaamse campussen Kulak en Campus Brugge om het startschot te geven voor het academiejaar 2019-2020.

In Ad Astra, het sci-fi-debuut van James Gray, hijst Brad Pitt zich in zijn astronautenpak en doorkruist hij de kosmos om in het reine te komen met zichzelf en zijn verleden.

‘Je weet pas wat je mist als je het kwijt bent.’ Een cliché als een huis, aldus Arne Van Lautem, maar wel een dat hij bewaarheid zag worden op 17-jarige leeftijd, toen de stilte plots verdween.

Genialiteit en waanzin gaan in artistieke milieus vaak hand in hand. In At Eternity’s Gate zien we dat ook Vincent van Gogh te kampen had met die ironische speling der natuur.

De paasvakantie, die voor studenten weinig vakantie betekent, is ten einde. Tijd om uit te blazen en ondergedompeld te worden in wat Leuven op cultureel vlak te bieden heeft. Volgt u even mee.

Primeur in het Leuvense clubleven. Het Meisjesseniorenkonvent gaf gisteren haar goedkeuring aan de oprichting van een feministische club, die de naam ‘Vader Harige Pruim’ zal dragen.

Adel Blank is het levende bewijs dat heel wat Vlaamse gevels een boel rariteiten schuilhouden. Maar ook dat voor geld de beer danst. Of ten huize Blank: de hond.

In ‘Dubbel geboekt’ geven we telkens het woord aan twee bekende figuren met een link over een belangrijk boek. Ditmaal met regisseurs Jan Eelen en Felix Van Groeningen.

Van 14 tot 24 maart vindt opnieuw ‘Leuven Jazz’ plaats. Geniet jij stiekem ook van dat jazzy gebeuren maar weet je niet hoe je te gedragen tussen die bende hipsters? Wij bieden hulp.

Als animator van opleiding struikelde Thomas Huyghe binnen bij De Ideale Wereld, en heeft hij ondertussen ook al een eigen programma op zijn conto. Een gesprek met een hoogst aimabele kerel.

Borat heeft dertien jaar na datum een cultstatus verworven. Met humor die vandaag menige sneeuwvlok zou doen smelten, maar ook dankzij een sublieme soundtrack, die een ware ode aan Balkanmuziek is.

Na een semester vol colleges, cantussen en copuleren is de examenperiode aangebroken. Voor de een pure ellende, voor de ander een fluitje van een cent. Trotse bezitter van zo’n fluit is Arthur.

Jaloezie, een zonde die van alle tijden is. Het huidige medialandschap biedt de jaloerse bokken onder ons evenwel nieuwe perspectieven, zo blijkt.

Zwarte Piet is omgedoopt tot Roetpiet. Het Piet-probleem is van de baan. Of dat dachten we. Een aantal furieuze schoorsteenvegers betoogde tegen de naamswijziging bij de intocht van Sinterklaas.

Je kan tot eind november lotjes aan vijf euro per stuk kopen om kans te maken op een vaste blokplaats in Agora, ten voordele van de restauratie van een deel van datzelfde gebouw. LOKO is niet akkoord.

In ‘Dubbel geboekt’ laten we elke editie twee prominente figuren met een link aan het woord over een boek met impact. Ditmaal geven we het podium aan twee voorzitters van Leuvense studentenorganen.

Als kind namen we de culinaire leus van ons aller leermeesters Gert en Samson aan voor zoete koek. Vandaag slaat onze benevelde studentenkop dat devies obstinaat in de wind: 'Spaghetti? Frieten!'

De verkiezingen naderen met rasse schreden. De Leuvense lijsttrekkers wachten nagelbijtend af. Maar wat met de stem van de Leuvense student? Veto stuurde een enquête op hen af.

Een zwarte man infiltreert in de Ku Klux Klan. Het is de even halfgare als briljante premisse van BlacKkKlansman, Spike Lee's nieuwste kindje. Nu ja, zeg maar grofgebekte belhamel met afro.

Wie zijn onderzoek geëtaleerd wil zien in wetenschappelijke tijdschriften moet met positieve resultaten voor de dag komen. Proefdieren ondervinden die wet van de academische wereld aan den lijve.

De generatie van mei '68 was niet bang om te dromen. Tussen alle utopieën is er misschien wel eentje die op lange termijn realistisch blijkt: de zogenaamde 'commonistische' universiteit.

Wie bij circus denkt aan rood-geel gekleurde tenten, zandige pistes en spreekstalmeesters komt bedrogen uit. CIRKL gebruikt de stad, en meer bepaald de Vaartkom, als haar niet-alledaagse speelterrein.