Arno Faggio Del Giglio

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Arno Faggio Del Giglio

Aan de Amerikaanse Princeton University hoeven studenten klassieke literatuur voortaan geen klassieke talen meer te kennen. 'Om de toegankelijkheid te vergroten', klinkt het.

Het Erasmusproject doet wat het belooft: enriching lives, opening minds. Maar de focus ligt te veel op de verbinding tussen Erasmussers, zonder oog voor een echte lokale connectie.

EdX, een online platform voor Massive Open Online Courses (MOOC's), komt binnenkort in de portefeuille van 2U terecht. De verkoop brengt zo’n $800 miljoen op en moet online leren verder faciliteren.

De Hongaarse regering heeft andermaal zijn greep op de samenleving vergroot. Deze keer is het hoger onderwijs aan zet. De Europese Unie kijkt machteloos toe.

Andrew Kuchins, rector van de American University of Central Asia, wordt beschuldigd van handel in illegale narcotica, maar vanwege een medische aandoening zou hij die op doktersvoorschrift innemen.

Studenten aan de Britse Hull University worden voortaan niet meer beoordeeld op hun taalgebruik. De universiteit trekt de kaart van inclusiviteit, terwijl er vanuit veel hoeken kritiek komt.

President Biden wordt onder druk gezet om studieschulden kwijt te schelden. Daar lijkt niet iedereen mee opgezet, ondanks de steeds groeiende problematiek.

Noor Vidts (24) werd onlangs vice-Europees kampioene op de vijfkamp tijdens het EK Indoor Atletiek. Als student met topsportstatuut combineert ze sport met een masteropleiding aan de KU Leuven.