Basil Claeys

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Basil Claeys

Op het Eurovisiesongfestival is de Oekraïense deelnemer vanavond topfavoriet, en dat heeft niet enkel met politiek te maken. Maak plaats, Zweden: de Eurovisionsterkhouder bij uitstek is Oekraïne.

Met een kleinkunst-tour keert Laïs terug naar de moedertaal. De twee resterende zangeressen van de folkgroep steunden stevig op hun band. 'Ne zanger is een groep', zong Wannes Van de Velde ooit.

Waar vroeger de politieke zuil de baas was, regeert winst nu over de journalistiek. Er moet een uitweg komen uit die ratrace.

In de loop van de wedstrijd kiest LOKO het beste hoofdkwartier uit. Omdat de mening van Veto veel relevanter is, hebben wij (enfin, ik) er de vijf beste en drie slechtste uitgekozen.

Volg de 24 urenloop op de voet bij Veto, met live nieuws en analyse.

Ik heb dringend een thesisonderwerp nodig. Tegen eind deze maand moet ik een promotor vinden en een eerste voortgangsrapport invullen met een 'bondige omschrijving van het project'. Ik stress me dood.

Het volstaat niet elk woord van tegenwoord te voorzien om een goede opinieschrijver te zijn.

Kweekvlees belooft gouden bergen: minder dierenleed, een kleinere ecologische voetafdruk en toch genieten van een lekkere steak. Is er reden om te jubelen? Helaas moeten we dat nog even uitstellen.

Dit jaar viert de 'Arabische Lente' zijn tienjarig bestaan. Verschillende revoluties in het Midden-Oosten zetten veranderingen in gang, sommigen mondden uit in oorlog. Een gesprek met een expert.

De studenten van Beiroet laten zich niet ontmoedigen door de complexe conflicten en de ontploffing in de haven. De revolutie zet zich voort in de universiteiten, een jaar na datum.

Het gepolariseerde conflict tussen Israël en Palestina verscheurt ook Columbia University. Na een studentenreferendum werd duidelijk dat de universiteit zich maar beter niet met Israël zou associëren.