Elien D'hoore

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Elien D'hoore

Ongelijkheid tussen man en vrouw uit zich in verschillende aspecten in de samenleving, waaronder klaarkomen. Er is geen magisch knopje voor het vrouwelijk orgasme; het vereist (zelf)kennis en geduld.

De eerste editie van het IN-DIAlogue festival is ingezet. Choreografe Seeta Patel weet Igor Stravinsky’s impressionante ballet, 'Le Sacre du Printemps', een moderne wending te geven.

Uit onderzoek blijkt het aantal erectiestoornissen bij jongeren toegenomen te zijn. Het probleem lijkt niet 'daar beneden' te zitten, maar tussen de oren.

Al vanaf de eerste lockdown verdubbelde het aantal aanmeldingen in opnamecentra door problematisch eetgedrag. 'De coronacijfers minderen, maar de cijfers van eetstoornissen lijken niet te volgen.'

In STUK werd op 13 oktober een druilerige woensdagavond omgetoverd tot een buitenaards spektakel. De daverende beats brachten ieders lichaam in trance en lieten de gedachten zweven.

Olga Lucovnicova, alumna van de LUCA School of Arts, wint met haar kortfilm 'Nanu Tudor' een Gouden Beer voor Beste Kortfilm op het internationaal filmfestival van Berlijn.

Nog meer dan andere jaren verdienen Belgische muzikanten onze aandacht. Midden in de 'Week van de Belgische muziek' vertelt Veto over enkele favorieten.

Hedendaags circusgezelschap THERE THERE Company legt liever een rauwe plek bloot dan gewaagde stunts aaneen te schakelen. Ook in ‘Carrying My Father’ ligt de focus niet op sensatie, maar revelatie.

Studieboeken, huurgelden, steeds stijgende Almaprijzen en dat in combinatie met een onzekere arbeidsmarkt. Zelfvoorzienende studenten spreken over hoe zij deze periode ervaren.

De KU Leuven heeft een borstbeeld van de omstreden Koning Leopold II, tot voor kort geplaatst in de Centrale Bibliotheek, geborgen. De actie komt er na een petitie van studenten en academici.

In een gezellige groep waar geen enkele veganist aanwezig is, introduceert Green Office ons tot de dierloze keuken aan de hand van een driegangenmenu dat uit enkele simpele recepten bestaat.

De Faculteit Psychologische en Pedagogische Wetenschappen heeft sinds kort een onderzoekscentrum voor mindfulness. Achter het 'Flair-fenomeen' zou immers heel wat wetenschappelijke waarde huizen.

In zijn nieuwste boek 'De kunst van het ongelukkig zijn' vertelt psychiater Dirk De Wachter ons dat ongelukkig zijn normaal is. 'Vanzelfsprekend, maar de mensen horen het graag van een professor.'

To eat or not to eat: that’s the question. Onder normale omstandigheden geen moeilijke vraag: je eet wanneer je honger hebt, je eet niet als je verzadigd bent. Simpel, toch?