Frank Claikens

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Frank Claikens

Wat begon met irritatie over wifi-inlogrituelen resulteerde in een internationaal samenwerkingsverband. Een gesprek met Klaas Wierenga, oprichter van Eduroam en lid van de Internet Hall of Fame.

Na een half jaar staat weer iemand aan het hoofd van de Studentenraad Associatie Leuven (StAL). Interne onenigheid speelt het inspraakorgaan parten, terwijl de Associatie aan belang wint.

Schepen Thomas Van Oppens (Groen) vindt dat overlast in Leuven komt door een gebrek aan feestzalen. 'Fuifruimte in Leuven is altijd een goede investering.'

Volg hier het Groot Kopstukkendebat van Politika op de voet met live verslaggeving, factcheck en commentaar.

De Vlaamse regering wil terug prestige geven aan de lerarenopleiding. Maar dat getuigt van een verouderde visie op het beroep, zeggen studenten en docenten.

De infrastructuur voor weblectures breidt geleidelijk aan uit, maar veel proffen weigeren nog. Dit ondanks het nut voor veel studenten én de strijd tegen de clandestiene handel in lesnotities.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

Tijdens de zomer openden in Leuven twee ‘cannabisshops’ de deuren. Hun producten bevatten niet het roesverwekkende THC, maar wel CBD, legaal in België. Toch bindt Stad Leuven de strijd aan.

De Oude Markt is vanaf oktober een winterbar rijker. EISBEAR belooft ‘een lawine aan de grootste meezingers en beste après-skihits, liters bier und flying Hirsch.’

Vestiville, een driedaags hiphopfestival in Lommel dat vandaag van start ging, wordt de eerste dag stopgezet. Met dubieuze partners en een onvindbare organisator was de val voorspelbaar.

De eerste R.A.C. race vond dinsdag 7 mei plaats, van het Ladeuzeplein tot in het stadspark. Ondanks het fijne concept en de energieke uitvoering miste de race wat aantrek.

Dit jaar organiseerde LOKO Sport opnieuw het spannende evenement Survival of the Student. Ondanks de mindere weersomstandigheden werd het een fijne editie.

Wie een wintermarkt zoekt, is in Leuven aan het verkeerde adres. Wie wil baden in alle clichés die kerst rijk is, kan bij deze wel zijn zoektocht staken.

Enkele weken geleden streek Baloji neer in het Depot om zijn nieuwste plaat voor te stellen. Onze recensent amuseerde zich, maar was niet helemaal overtuigd.

In de jungle van Arenberg schuilt een van de KU Leuvens grootste geheimen. Het Laboratory of Tropical Crop Improvement bevat 's werelds grootste bananencollectie. Wat gebeurt er daar?