Haike Delafontaine

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Haike Delafontaine

De woorden ‘open-minded’ of ‘woke’ krijg je tegenwoordig om de haverklap naar het hoofd geslingerd. Iedereen heeft ineens het licht gezien, maar niemand beseft dat het eigenlijk een fata morgana is.

'Taal is wat ons verbindt', aldus dichteres Esohe Weyden. Op de 44e editie van Babylons Literaire Prijs ontbrak het evenmin aan rakende inhoud, met taal als voornaamste bindmiddel.

Na een meestal vlekkeloze schoolcarrière doen hoogbegaafde studenten het soms een stuk minder goed in het hoger onderwijs. Klinkt onlogisch, maar niet voor experten en hoogbegaafde studenten zelf.

'Een opluchting' en 'rustgevend', zo beschrijven studenten met ziekteangst en smetvrees de pandemie. Tegelijk is er minder afleiding van angstige gedachten - een blik op het leven van twee studenten.

Afgelopen week ontstond heel wat ophef over de verkrachtingszaak in Gent. Dat het 'daderschap' vaak wordt goedgepraat vanwege dronkenschap, houdt onvoldoende rekening met het slachtoffer, meent Haike.

Ook in covid-tijden kruisen politici de degens om de studentenstem te winnen. Volg hier het Groot Kopstukkendebat van Politika op de voet met live verslaggeving, factcheck en commentaar.

Lachgas is aan een opmars bezig; althans als we de krantenkoppen mogen geloven. Afgelopen donderdag keurde de Kamer een wet goed die de verkoop van lachgaspatronen aan minderjarigen aan banden legt.