Helena Van Schelvergem

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Helena Van Schelvergem

In Babylons psychologische thriller 'Alles komt in orde' komen grote thema's als rouw, liefde en de dood aan bod. Een ambitieus stuk dat helaas af en toe ontspoort.

Ruslandexpert Jan Balliauw analyseert de aanleiding van het conflict in Oekraïne en blikt voorzichtig vooruit: 'Als Zelensky niet was gebleven, zou het kaartenhuisje heel snel zijn ingestort.'

De KU Leuven scoort weer goed in de QS-ranglijsten per studiedomein. Vooral Theologie (4) en Tandheelkunde (11) springen in het oog. Globaal blijft de KU Leuven de beste universiteit van Vlaanderen.

Meer dan 700 personeelsleden van de KU Leuven hebben een open brief getekend aan rector Luc Sels. Ze zijn 'enorm ontgoocheld' in de reactie van de universiteit op de Pano-reportage van 16 maart.

De verschillende overheden moeten snel schakelen om de Oekraïense vluchtelingen van opvang te voorzien. Veto ging langs bij enkele initiatieven.

Het Interfacultair Theaterfestival is twee lange jaren niet kunnen doorgaan. Dat voel je aan het onwennige aanzicht van een publiek zonder mondmasker. 'Theater raakt' ons recht in het gelaat.

De nieuwe coronamaatregelen en alsmaar dalende temperaturen dwingen ons om binnen te blijven. Toch zijn er nog culturele evenementen die het waard zijn om even buiten te komen in deze winterse dagen.

De officiële printshop van de Russische Higher School of Economics (HSE) kreeg extremistische spammers over zich heen toen ze merchandise in regenboogkleuren te koop zette: geen eenmalig wapenfeit.