Jasper Roorda

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Jasper Roorda

De basisbeurs komt terug. Het nieuwe kabinet-Rutte IV kwam meteen met goed en slecht nieuws voor Nederlandse studenten: het leenstelsel gaat de schop op, maar opgelopen schulden blijven bestaan.

Het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland hebben nog altijd niet mogen toetreden tot Horizon Europe. Vol ongenoegen zijn hun universiteiten de Stick to Science-petitie gestart.

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) opent samen met stad Leuven een winteropvang voor dak- en thuislozen. Het pand is een noodoplossing om de nacht door te brengen.

Na de Brexit werd afgesproken dat het Verenigd Koninkrijk deel kon blijven uitmaken van Horizon Europe, een Europees programma voor onderzoeksfinanciering. De EU dreigt ermee daarop terug te komen.

Na het Afghaanse debacle van deze zomer is het nogmaals pijnlijk duidelijk geworden dat het Westerse model van nation-building niet werkt. Met enkel 'boots on the ground' komen we niet verder.

KU Leuven scoort goed op het internationale toneel, dat bewijzen ook de inschrijvingscijfers van dit academiejaar. Meer dan één zesde van de ingeschreven studenten is internationaal.

De christendemocraten van de CDU/CSU hebben het niet kunnen waarmaken zonder Merkel. Wat betekent deze federale verkiezingsuitslag voor het Duitse hoger onderwijs en onderzoek?