Jasper Snoeys

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Jasper Snoeys

Leuven is genomineerd voor de 'Acces City Award', de Europese toegankelijkheidsprijs. Het beleid kent positieve evoluties, maar er blijven duidelijke knelpunten.

Brussel ligt begraven onder loden wolken terwijl Veto in gesprek gaat met Luuk van Middelaar. Hij ziet ze ook, maar maant Europa aan tot kalmte. 'Wees niet te snel om de EU ten dode op te schrijven.'

De liberale studentenvereniging LVSV hoopt met posters de uitbreiding van het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) aan te klagen. 'We voeren iets in en stellen ons nooit de vraag: is dit wel oké?'

Zo diep verscholen als mogelijk in het kleine Sterrebos hebben Gentste studenten een boomhut gebouwd. Ze willen de geplande boskap tegenhouden en zitten inmiddels al drie weken tussen de takken.

Run for Specials loopt dit jaar maar zes uur van de 24 urenloop mee. 'Normaal kunnen we rekenen op andere voorzieningen, maar door corona ligt het stil.'

LOKO legt al een paar jaar prijzen voor lopers aan banden. Op de ene plaats win je misschien een all-in skireis, elders niet veel meer dan een t-shirt.

Volg de 24 urenloop op de voet bij Veto, met live nieuws en analyse.

Eind september richtte de UAntwerpen de leerstoel 'Alcohol en Jongeren' op. Het moest daar wel tien jaar op wachten en kan rekenen op financiering vanuit Nederland.

Tijdens de Conferentie Mentaal Welzijn van de Student, die de Vlaamse Vereniging van Studenten organiseerde, trokken vooral de beleidsadviezen de aandacht.

De Vlaamse Vereniging van Studenten presenteert binnenkort de resultaten van een bevraging naar mentaal welzijn uit 2020. Hoe is het intussen gesteld met de mentale gezondheid van de student?

Vakbond ACV wil socialezekerheidsbijdragen invoeren voor studentenjobs om studenten te beschermen. Het beweert dat studenten daar netto meer aan overhouden, maar dat hangt ervan af hoe je het bekijkt.

Ook in covid-tijden kruisen politici de degens om de studentenstem te winnen. Volg hier het Groot Kopstukkendebat van Politika op de voet met live verslaggeving, factcheck en commentaar.

Wie dacht zich te vervelen dit eindejaar, dacht te snel. De mensheid heeft legio tradities voortgebracht om de noodgedwongen ‘andere’ feestdagen van het annus horribilis 2020 écht anders te vieren.

Een ‘K’ is geen ‘C’, en toch is de CD&V tot in het hart van de KU Leuven ingewerkt. Zo’n 25% van de bestuurders aan de universiteit hebben een christendemocratische stempel.

Nog geen week na de eedaflegging van de splinternieuwe regering-De Croo, deinsden enkele ‘kingmakers’ van die coalitie er niet voor terug om in de Vesaliusaula het debat aan te gaan met de oppositie.

Europa moet structureel anders, zei Macron. En zo geschiedde: een top was geboren. De Vlaamse Europarlementsleden zijn het dan wel eens over klimaat en R&D, politieke vernieuwing blijft moeilijk.

Volgende week geven zeven Vlaamse Europese boegbeelden hun visie op de toekomst van Europa. We trappen al af met de toekomst van solidariteit, die in volle coronacrisis meer dan ooit onder druk staat.

De Sociale Dienst van de KU Leuven zal voorzien in een minimale toelage voor studenten die financieel getroffen worden door de corona-epidemie. Die oplossing is allicht niet houdbaar op lange termijn.

Nu het leeuwendeel van de studenten door de coronacrisis thuis zit, circuleren heel wat vragen rond de huur van koten. In deze FAQ biedt Veto antwoorden op enkele veelgestelde vragen.