Jeremy Van Weyenbergh

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Jeremy Van Weyenbergh

Een citytrip of live eindejaarsconcert is aan het einde van het quasi-apocalyptische jaar 2020 waarschijnlijk geen optie. Hier alvast enkele alternatieven om je culturele honger te stillen.

'Tender Men' opende afgelopen dinsdag voor een uitverkochte zaal. Choreograaf Koen De Preter vloeit meesterlijk heen en weer tussen de twee uitersten van mannelijke aanraking: agressie en tederheid.

Wat begon als een idee voor een homoseksueel liefdesduet, ontpopte zich als een studie van mannelijke intimiteit. 'Tender men' onderzoekt de man in zijn complexiteit, iets wat de kunst vaker mag doen.

Studieboeken, huurgelden, steeds stijgende Almaprijzen en dat in combinatie met een onzekere arbeidsmarkt. Zelfvoorzienende studenten spreken over hoe zij deze periode ervaren.

Een overzicht van de app voor leken die zich afvragen wat in godsnaam een 'eboy' of een 'egirl' is en waarom miljoenen (vaak jonge) gebruikers nu plots klungelige dansvideo's willen maken.

Black History Month België staat in thema van de gezondheid van de zwarte gemeenschap. Karibu hield een poëzie- en wijnavond, en een panel sprak over 'A conversation about Being Black in Academia'.

Knellende werkschoenen, een werkgever met cupido-allures, een zaakvoerder die een overschrijving fotoshopt. Studentenarbeid gaat niet altijd over rozen.

Volg hier het Groot Kopstukkendebat van Politika op de voet met live verslaggeving, factcheck en commentaar.

Gehaaste studenten laten hun grootse ontbijtambities vaak varen voor een koffiekoek en een geliefde dosis cafeïne. Welke Leuvense bakkerij biedt het beste chocoladebroodje om hun honger te stillen?

Slechts 37 studenten aan de KU Leuven zijn kandidaat-vluchteling of erkend vluchteling: minder dus dan 0,4% van alle internationale studenten aan de KU Leuven campussen.

Vier maanden na de verkiezingen kruisten de Vlaamse partijkopstukken opnieuw de degens in de PDS; ditmaal met de mannen van de tweede rij. Vuurwerk bleef het alleszins.