Jonas De Leeuw

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Jonas De Leeuw

In het kader van Leuven Jazz kregen Leuvenaars twee straffe groepen voorgeschoteld die elk een andere interpretatie gaven aan het begrip jazz: het experimentele Vegir en het bucolische The Breath.

Wie in Us een even diepzinnig en bloedstollend narratief als in Get Out zoekt, blijft verweesd achter. In plaats daarvan levert Jordan Peele een toffe - en bij momenten komische - slasher-film af.

Afgelopen zaterdag werden Leuvenaars drievoudig ondergedompeld in de hedendaagse jazz: van intiem minimalisme tot uitbundig feestgedruis, drie concerten om de vingers bij af te likken.

In mei is het exact vijftig jaar geleden dat het land in rep en roer stond door de befaamde studentenrevoltes. Fonk vzw produceerde een documentaire naar aanleiding van dit jubileum.

Met Wind River zet Taylor Sheridan een ijzersterk regiedebuut neer: een intens verhaal rond lijden en loslaten dat naast een aangrijpende moordzaak nog veel meer in petto heeft.

Zoals bijen op honing - of vliegen op rottend vlees - komt menig man afgevlogen op STUK STARTfeest, gelokt door de belofte van gratis live-acts en een dik feestje om de avond mee af te sluiten.