Karel Peeters

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Karel Peeters

Genderongelijkheid op de werkvloer: het is nog steeds schering en inslag. Het arbeidsrecht kan hier een belangrijke factor in spelen: hetzij om ongelijkheid te voorkomen, hetzij om ze te vergroten.

Vorige week verschenen er twee artikels en een editoriaal in deze krant omtrent examenvormen.

Vallend pleisterwerk veroorzaakte vijf lichtgewonden. Oorzaak? Die blijft voorlopig onbekend, al waarschuwde de fakbar onlangs de universiteit voor de slechte staat van het plafond.

De Nederlandse taal is sinds deze week met 'Stexit' weer een woord rijker.

Studentenflik Nick Van den Bussche geeft de fakkel door aan Rik De Langhe: "Als je het niet ziet zitten om op de foto te gaan, zit je hier niet op je plaats"

De Studentenraad van de KU Leuven (Stura) stapt uit de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS). De zoveelste voorgestelde hervorming is niet aanvaardbaar voor Stura.

Onderhandelen op het slagveld of tijdens een gijzeling. Tom Van der Spiegel en An Baeyens zijn beiden experts in onderhandelingen waar mensenlevens op het spel staan.

Na een brand in de Kapucijnenvoer is brandveiligheid een hot topic in Leuven. De brandweer zelf is vragende partij voor meer controles, maar beklemtoont dat de meeste koten veilig zijn.

Op 31 januari 2014 komen twee Ierse meisjes van 19 en 22 jaar om het leven tijdens een woningbrand op de Kapucijnenvoer.

Johan Galtung is een van die klinkende namen de elke politieke wetenschapper kent. Zijn grootste bijdragen leverde hij aan 'peace research' en 'conflict resolution'.

Wie zijn fiets parkeert op het Martelaren - of De Somerplein zou een GAS-boete van 55 euro kunnen riskeren. Studentenkoepel LOKO vraagt aan de stad om de maatregel in te trekken.

De overgang van het secundair naar het hoger onderwijs is voor veel studenten een moeilijke oefening. Steeds meer studenten kloppen aan bij een repetitorkantoor.

Imec stelde vandaag haar nieuwe cleanroom voor. Deze stofvrije ruimte moet dienen als een lab voor hoogtechnologische apparatuur.

Het Vorkske, de authentieke broodjeszaak in de Parijsstraat, is niet meer. Het recept van de martino explosion is geheim en dat zal zo blijven, garandeert de legendarische uitbater Taoufik.

Sint-Andries heeft zowel een Letterenfaculteit als een faculteit Sociale wetenschappen. De voorbije jaren droeg het de namen Lessius en Thomas More. Nu maakt de campus deel uit van de KU Leuven.

Campus Carolus huisvest de Antwerpse faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. In hartje Antwerpen studeren honderden handelswetenschappers voor een KU Leuvendiploma.

Gisteren organiseerde het Huis der Rechten, de fakbar van de rechtenstudenten, een dagdisco. Er waren enkele problemen, maar studenteninspecteur Rik De Langhe raakte niet gewond.

Alain Remue staat al meer dan 20 jaar aan het hoofd van de Cel Vermiste Personen. Zij zoeken naar mensen die onrustwekkend verdwenen. Hij doet een oproep aan de studenten: let op elkaar.

Vorige week stonden Nederlands minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur en minister Koen Geens naast elkaar tijdens een lezing ter ere van criminoloog Cyrille Fijnaut.

Toegangspoortjes in Leuven zijn misschien binnenkort realteit. Een stijging van de buspas niet, dat verzekert schepen voor studentenzaken Bieke Verlinden.

Vorige week organiseerde VRG haar jaarlijks interfacultair welsprekendheidstornooi. Filosofiestudent Hans De Mey ging naar huis met de hoofdprijs.

Minister van Mobiliteit Galant (MR) deed begin deze maand een voorstel om toegangspoortjes en bagagecontroles te installeren in de Brusselse stations. Er is weinig tegenstand in Leuven.

Ard van der Steur, Nederlands minister van Justitie en Veiligheid, deed deze week de KU Leuven aan. Hij gaf een lezing samen met Belgisch minister Koen Geens. Twee buren met verschillende visies.

Crembo is niet meer. De ex-minister van Defensie vult zijn dagen als staatssecretaris Buitenlandse Handel. Dat is opnieuw een hot topic. Ook Crembo stelt zich vragen over handel met het Midden-Oosten.

Charles Michel heeft een woelige periode achter de rug. In de internationale pers werd België bestempeld als een “failed state”.

De aangekondigde extra controles door de Huisvestingsdienst zijn voorlopig stopgezet. Twee van de aangeworven adviseurs verlieten het project. De helft van de koten bleek to nu te kort te schieten.

Volgens de jaarlijkse contractstudie van de Huisvestingsdienst KU Leuven is de gemiddelde kotenprijs min of meer gestabiliseerd. Een stijging van 12 maandencontracten gooit echter roet in het eten.

De KU Leuven laat geen nieuwe studenten vertrekken naar Parijs. Blijven kan alleen onder strenge voorwaarden. “Geen massabijeenkomsten en zorgvuldig gegevens updaten,” zijn er twee van.

Professor politierecht Dirk Van Daele pleit voor een herleiding van het aantal politiezones. Leuvens burgemeester Tobback blijft sceptisch.

Tijdens de jaren ’80 waren bomaanslagen en schietpartijen schering en inslag. De CCC blies deze week exact 30 jaar geleden de bank op het Ladeuzeplein

De KU Leuven wil bij de inschrijvingen van de studenten een derde genderaanduiding toevoegen. Wettelijk kan het nog niet. “We bekijken een aanpassing van de wetgeving,” laat Koen Geens weten.