Lara Lismont

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Lara Lismont

​Er zijn nieuwe Vlaamse studievoortgangsregels, nieuwe verplichte ijkingstoetsen en meer personeelsleden: de voorbije twee weken in het hoger onderwijs in acht punten.

Al vanaf de eerste lockdown verdubbelde het aantal aanmeldingen in opnamecentra door problematisch eetgedrag. 'De coronacijfers minderen, maar de cijfers van eetstoornissen lijken niet te volgen.'

Een gebrek aan deconnectie kan leiden tot stress, vermoeidheid en zelfs burn-outs. Toch wordt er amper gesensibiliseerd en ontbreekt een regulerend kader. Mag een academicus nog onbereikbaar zijn?

Van bergbeklimmer in Nepal tot nachtwinkeluitbater in Leuven. Van gewapende overvallers tot planten stelende studenten. De hoogtes en laagtes in het parcours van Karma, de ster van de nachtwinkels.

Door de coronacrisis zitten we nu al weken in een lockdown. Voor studenten betekende dit een grote aanpassing. Velen kozen ervoor om terug naar het ouderlijk huis te keren. Anderen bleven in hun kot.

Knellende werkschoenen, een werkgever met cupido-allures, een zaakvoerder die een overschrijving fotoshopt. Studentenarbeid gaat niet altijd over rozen.