Laura Laman

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Laura Laman

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) opent samen met stad Leuven een winteropvang voor dak- en thuislozen. Het pand is een noodoplossing om de nacht door te brengen.

Flashback naar 2018: Leuven is een bruisende studentenstad vol vertier. Eén ding mist: een podium voor opkomend talent. Concertorganisator INUIT dicht het gat nu al drie jaar lang.

Een snoei in projectsubsidies, uitgestelde voorstellingen en gemiste stages. Theaterstudenten blijken desondanks volhardend. 'Ze blijven niet bij de pakken neerzitten, ze zoeken naar oplossingen.'

Terwijl in een coronavrij voorjaar festivals met de bloesems mee bloeien, zijn ze in de huidige situatie uit den boze. Daarom The Festival that Never Happened, een artistieke Leuvense wandeling.

Studenten en personeel vrezen voor de toekomst van de academische wereld en LGBTQ+-rechten in Turkije.

Lisaboa Houbrechts zag als jonge theatermaker haar internationale doorbraak door covid uitgesteld worden. ‘Misschien is het ook niet slecht om langer stil te staan bij de zaken.’

De verkozen president van de Verenigde Staten van Amerika maakt zich klaar voor de komende vier jaar. Wat zijn zijn plannen voor het hoger onderwijs?

De Amerikaanse gemeenschap aan de KU Leuven is opgelucht, maar niet zozeer door de overwinning van Biden. De voornaamste reden: het einde van 'Tijdperk Trump' is nabij.