Manon Cools

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Manon Cools

Steeds meer studenten maken zelf pornografisch materiaal om een centje bij te verdienen. Vooral tijdens het coronatijdperk biedt dat zekerheid.

Met haar zweverige stem en wilde podiumkunsten betovert Sylvie Kreusch sinds 2007 elke romantische ziel. Op 9 november introduceerde ze haar debuutalbum.

Een nieuwe functie van Quivr houdt je op de hoogte van komende evenementen die georganiseerd worden door studentenverenigingen. Weer een reden minder om Facebook te raadplegen.

Uit onderzoek blijkt het aantal erectiestoornissen bij jongeren toegenomen te zijn. Het probleem lijkt niet 'daar beneden' te zitten, maar tussen de oren.

'Van de ene op de andere dag dacht ik: hier is een nieuw ding dat ik ga doen: gewoon eten en dan overgeven. Dat was dan mijn routine voor een maand', vertelt een getuige aan Veto.

Er is een gebrek aan faciliteiten voor non-binaire studenten aan de KU Leuven. Dat zorgt voor een dagelijkse confrontatie met hun genderidentiteit. Veto praat met zes van hen.

Al vanaf de eerste lockdown verdubbelde het aantal aanmeldingen in opnamecentra door problematisch eetgedrag. 'De coronacijfers minderen, maar de cijfers van eetstoornissen lijken niet te volgen.'

Na uitstel door de coronacrisis verscheen de nieuwste Wes Anderson eindelijk in de zalen. Geduld bleek een schone zaak, want de grootmeester etaleerde andermaal zijn uitzonderlijke talent.

LOKO legt al een paar jaar prijzen voor lopers aan banden. Op de ene plaats win je misschien een all-in skireis, elders niet veel meer dan een t-shirt.

Volg de 24 urenloop op de voet bij Veto, met live nieuws en analyse.

Veto sprak met Sam Stenuit, praeses van het KVHV, over het nieuwe doopcharter: 'Het is een charter waar wij ons niet in thuis voelen.'

Twee weken geleden verzamelden 25.000 betogers zich op de straten van Brussel om te betogen voor een beter klimaatbeleid: een bottom-up boodschap. Maar wat kan jij als individu doen?

AFT organiseert de zevende editie van het Women in Tech Gala. Het evenement zet vrouwen in het STEM-domein in de kijker om zo bij te dragen tot de diversifiëring van de techwereld.

Het doopseizoen gaat bijna van start. De koepelorganisatie LOKO wil een drastisch verbod op dopen en schachtenverkoop vermijden. Ze start daarom een samenwerking met de stad en de politie op.

Na de blunder van vorig jaar hanteert Alma een gelijkaardig prijzensysteem als voor de pandemie. Maar de prijzen zelf blijven niet constant. De goedkoopste maaltijd stijgt wederom met 20 cent.

De cultuursector probeert al een jaar koste wat kost het contact met het publiek niet te verliezen. Dat blijkt geen sinecure, maar de inzet werpt zijn vruchten af. 'We hebben nieuw publiek bereikt.'

Een jaar na de eerste lockdown katapulteert CampusToneel ons in een miniserie terug naar deze periode. Vier dagen lang plaatste het huisgezelschap elke dag een korte aflevering online.

Meer en meer jonge mensen beginnen in hun studententijd een eigen bedrijfje. De overheid en het onderwijs zetten al jaren sterk in op ondernemerschap. Dat werpt zijn vruchten af.

Wel Jong, maar Niet Hetero; als woordvoerder van een van Vlaanderens grootste LGBTQ-verenigingen wil Senne Misplon de maatschappij informeren. 'Eigenlijk willen we maar één ding en dat is respect.'