Quinten

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Quinten Evens

Het is prachtweer in Leuven en dat luidt traditioneel de blokperiode in. Zwoegen, zweten en vooral zoeken naar de plaatsen die de chillste studeervibe hebben. We vonden acht fijne blokplekjes.

De Studentenraad van de KU Leuven (Stura) stapt uit de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS). De zoveelste voorgestelde hervorming is niet aanvaardbaar voor Stura.

Artikels overnemen met slechte vermelding lijkt onschuldig, maar is het niet.

Guido Ceulemans moet een van de langst lesgevende proffen zijn aan de KU Leuven. Hij streed voor een Vlaams Leuven, ontweek een politieke carrière en zweert nog steeds bij bord, krijt en notities.

Johan Galtung is een van die klinkende namen de elke politieke wetenschapper kent. Zijn grootste bijdragen leverde hij aan 'peace research' en 'conflict resolution'.

Het gaat snel voor Imke Courtois. Ze voetbalt op het hoogste niveau, analyseert op televisie en werkt een doctoraat af. Eén simpele verklaring daarvoor: "Ik haat routine".

"Leuven is aan het veranderen", klinkt het vaak. Alcoholprijzen stijgen, de voordrinkcultuur viert hoogtij en overlast blijft een oud zeer. Drie prangende vragen voor de Leuvense horeca.

Vanaf nu vind je Veto tweewekelijks op alle campussen van de KU Leuven. Iedereen is welkom om mee te schrijven, cartoons te tekenen, te fotograferen, video’s te maken of gewoon even langs te komen.

"I'm on a death ride through wet snow” is wat je krijgt als Tom Barman zich tussen drie jazzmuzikanten gooit. Hij ontmoette Robin Verheyen exact twee jaar geleden in Leuven.

In een stad die reeds vrij goed voorzien is van universiteiten, is ook de KU Leuven vertegenwoordigd. De Technologiecampus Gent biedt zowel universitaire als hogeschoolopleidingen aan.

Rudi Laermans laat sociale wetenschappers kennis maken met de complexiteit van de sociologische theorie. Dat doet hij met de nodige humor en ironie. “De knulligheid is gecultiveerd,” verklapt hij.

In mei 1985 bezocht Paus Johannes Paulus II op een officiële rondreis door België de KU Leuven. Toenmalig rector Pieter De Somer toonde zich opvallend kritisch in zijn toespraak.

Letteren is de eerste kring die uit de 24 urenloop stapt uit onvrede. Het is afwachten of er nog kringen volgen. “Letteren zit er al langer mee, ik denk niet dat dat bij andere kringen zo is.”

Alle Letterenkringen hebben gezamenlijk besloten dit jaar niet deel te nemen aan de 24 urenloop. Ze klagen een mentaliteitsprobleem aan en willen een sterk signaal uitzenden.

"Black" heeft 100.000 kijkers gehaald wanneer Adil El Arbi naar Leuven afzakt voor het Internationaal Kortfilmfestival. De regisseur is 27 maar staat op het punt een film te draaien in Los Angeles.

Geen wereldproblemen in de komende Veto. Wel: een debat over de kwaliteit van koten.