Rosalie Waelen

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Rosalie Waelen

Sinds maandag 11 december is Leuven een restaurant rijker: Debacker, de eerste plek in België waar je uitsluitend flammekeuches kan eten.

In het gunstigste geval maakt de lolploeg de kiesweek wat ludieker en competitiever voor de serieuze ploeg. Maar wat als de lolploeg daadwerkelijk de favoriet blijkt te zijn?

Studentenkringen vertegenwoordigen de student op hogere niveaus. Dat de kiesweken wat doen denken aan brood en spelen, weet iedereen. Toch vinden velen het kiessysteem democratisch.

Een diploma willen we allemaal, maar het studeerwerk durven we al eens uit te stellen. Verschillende wetenschapsdisciplines zoeken naar verklaringen en vinden die ook.

Leercentrum Agora onderzoekt de mogelijkheid om elektronisch een studieplekje te reserveren. De Studentenraad KU Leuven ziet dat niet zitten, maar kijkt wel positief terug op drie jaar Agora.

Je studententijd is natuurlijk de mooiste tijd van je leven, maar wat als dat diploma eenmaal binnen is? Voor alle bijna afgestudeerden organiseerde de KU Leuven op 8 maart een jobinfodag.

In het Leuvense verenigingsleven is er voor iedere student wat wils. Tweewekelijks stellen we twee minder bekende organisaties aan je voor.

Traditiegetrouw organiseerde de Leuvense Overkoepelende KringOrganisatie (LOKO) het jaarlijkse studentenpraatcafé. Dat geeft studenten de kans om een woordje te wisselen met Leuvense prominenten.

Tinneke Beeckman is filosoof en columnist. In haar tweede boek “Macht en onmacht” geeft ze kritiek op het einde van onze zoektocht naar waarheid.