Simon Tibo

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Simon Tibo

Zowel Jong VLD als de Jongsocialisten hebben recent een nieuwe voorzitter verkozen. Om nog een rol van betekenis te blijven spelen, moeten jongerenpartijen zich heruitvinden.

De OESO is scherp voor hoe Vlaanderen zijn hoger onderwijs financiert. Het systeem zit slim ineen, zegt de organisatie, maar de uitvoering loopt mank. Al jaren daalt het geld per student.

Politie en gerecht vallen binnen bij pakjesbezorger S. Interklaas wegens mensonterende arbeidsomstandigheden. Inbreuken op de arbeidswetgeving zouden zijn vastgesteld.

De KU Leuven ontkent in een interne mail fouten in haar verloningsbeleid. Ze start zelfs haar betwiste systeem opnieuw op. Het sociaal overleg staat onder zware druk.

Het verloningsbeleid van de KU Leuven voldoet niet aan de Vlaamse regelgeving. Vakbonden trekken aan de alarmbel, compensaties kunnen de KU Leuven duur komen te staan.

Vera Dua is voorzitter van Bond Beter Leefmilieu en ex-politica bij Agalev en Groen!. Ze heeft het over de klimaatconferentie in Glasgow, de PFOS-affaire en de nakende kernuitstap.

Grote advocatenkantoren maken jacht op copyrightschendingen en kloppen aan bij internetproviders met schadeclaims. Hun werkwijze is dubieus, het gevolg dat de KU Leuven eraan geeft eveneens.

Tussen nu en 2030 zou het aantal studenten in Vlaanderen stijgen met 31% procent, stelt een studie van vastgoedadviseur Stadim. Dit jaar was de Leuvense kotenmarkt al krap, de toekomst oogt somber.