satire> KU Leugen

Vlaamse verfilming van Avengers op komst

Na het wereldwijde succes van superheldenfilms, komt ook Vlaanderen nu op de proppen met een nieuwe superheldenfranchise.

Gepubliceerd

Superheldenfans aller landen, verenigt u, want Avengers Endgame is niet de laatste film die we op ons bord krijgen over de superhelden van Marvel Comics. Onder de regie van Stijn Coninx start later deze maand de productie van De Wrekers, een superheldenepos à la Daens.

Ook de cast is reeds grotendeels bekend. Onder leiding van IJzerman, gespeeld door de flamboyante doch heldhaftige Bart Peeters, zullen de Wrekers menig schurken verslaan. Bart Peeters wordt bijgestaan door Donderman, vertolkt door Herman Brusselmans, en de Hroene Ulk, het nieuwe filmalias van Michel Van den Brande. Verder zien we Lesley-Ann Poppe als de Zwarte Weduwe en Mathias Schoenaerts als Arendsoog. Het originele team wordt vervolledigd door Kapitein Vlaenderen, gespeeld door Mister Vlaenderen Dries Van Langenhove.

Maar net zoals het in de Amerikaanse verfilmingen is verlopen, zal ook dit team in de toekomst uitgebreid worden. Zo kunnen we al bevestigen dat Spinnen-Man gespeeld zal worden door Niels Destadsbader, die zo zijn mentor kan vinden in Bart Peeters. Ook William Boeva zal zijn opwachting maken in de rol van Mier-Man. Voor de zwarte superheld Zwarte Panter, koning van de fictieve Afrikaanse staat Zaïre, kunnen we bevestigen dat Gilbert de Leeuw overwogen wordt.

Het plot van de film is nog niet helemaal bekend, wel hebben we al enkele schurken meegekregen die hun Vlaamse debuut zullen kennen. Loki, de god van de ondeugd, zal worden gespeeld door onze eigenste Vlaamse sloeber Bart De Pauw. Aan zijn zijde staat Philippe Geubels, de Rode Schedel. Zij zullen onder leiding van Tom Waes, in de film bekend als Thanos, proberen de Wrekers in de pan te hakken.

De Wrekers worden nog bijgestaan door een nationaal geheim agentschap dat dreigingen tegengaat, namelijk S.C.H.I.L.D. & V.R.I.E.N.D.E.N. Dit agentschap, dat huist in het Atomium, staat onder leiding van Nicolaas Woede, gespeeld door de immer imponerende Gert Verhulst.

Willy Vandersteens De Wrekers zal eind dit jaar in de zalen te zien zijn.

Powered by Labrador CMS