Meewerken bij de redactie van Veto?

Veto is een studentenblad voor en door de Leuvense studenten. Ben jij student en wil je graag meewerken? Wees welkom!

De redactie van Veto bestaat uit een hoofdredacteur, een redactiesecretaris en enkele vaste redacteurs die een afdeling co√∂rdineren, zoals Internationaal of Cultuur. Alle andere medewerkers kiezen zelf welke artikels zij willen schrijven, voor welk artikel ze een beeld willen voorzien, hoeveel mopjes ze doorsturen naar de KU Leugen en hoeveel tijd zij in Veto willen investeren.

Praktisch

Elke donderdag om 19u00 houden we een redactievergadering op onze redactie (Minderbroedersstraat 10) in Leuven. Daar stellen de redacteurs verschillende onderwerpen voor, waaruit medewerkers een keuze kunnen maken. Zij kunnen dan gedurende een week aan hun artikel(s) werken. Op de volgende redactievergadering worden de onderwerpen opnieuw overlopen, zodat in het weekend alles gereed kan worden gemaakt voor publicatie. Veto's deadline - voor artikels, foto's en cartoons - ligt op woensdag om 00u00; daarna doet de eindredactie zijn werk. Op zondag wordt er gelay-out en nagelezen, meestal tot in de vroege uurtjes. Daags nadien ligt de versgeperste Veto al te blinken in je aula of alma.

Wij zijn te allen tijde op zoek naar fotografen, journalisten, lay-outers, cartoonisten, grappenmakers ICT'ers en nalezers. Veto drijft nu eenmaal op losse student-vrijwilligers. Ervaring is geen vereiste, goesting des te meer. Nieuwe medewerkers worden overigens niet aan hun lot overgelaten: redacteurs staan je bij met raad en daad. De meeste studenten beginnen bij Veto als journalist of fotograaf, maar draaien al snel mee bij het lay-outen of nalezen op zondagavond. Hoe ver je daarin gaat, kies je dus helemaal zelf, van week tot week. Heb je nog vragen? Kom eens langs in de Minderbroedersstraat of mail naar veto@veto.be.