Pieter Jespers

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Pieter Jespers

Annemie Struyf heeft al heel wat realisaties op haar cv staan, maar is de laatste jaren vooral bekend van de tv-programma's La vie en rose en Eviva España. Een gemoedelijk en toch diepgaand gesprek.

In december vorig jaar braken in Soedan de hevigste protesten uit tegen het regime sinds de militaire staatsgreep van president Omar Al-Bashir in 1989.

De elektrische step heeft de hoofdstad veroverd en is op veroveringstocht door de Scheldestad. Na Brussel en Antwerpen is Leuven aan de beurt, of houdt onze stad de 'Trotinette van de 21e eeuw' tegen?

Gisteren gaf federaal minister van Werk Kris Peeters het openingscollege van het vak Politieke Actualiteit. Veto ging met hem op de koffie met vragen over klimaat, Europa en jongeren in de politiek.

In november bracht parlementslid Hermes Sanctorum het boek 'Eigen Soort Eerst' uit, over het topic waar hij zich al jarenlang voor inzet: dierenwelzijn. Stof genoeg voor een uitgebreid gesprek:

De Hongaarse regering heeft in augustus aangekondigd universiteiten het recht te ontnemen om masterdiploma’s in de genderstudies uit te reiken. Op 20 oktober is dit decreet in werking getreden.

President van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Voor velen een ontzagwekkend idee, niet voor de Leuvense rechtenstudent. Voor wie hem nog niet kent, hij is een echte Vlaming: Koen Lenaerts.

Barboek, de ideale locatie voor een serieus, maar ook geanimeerd gesprek. Gesprekspartner: Rudi Vranckx, die onlangs een boek uitbracht over zijn 30-jarige carrière als oorlogsverslaggever.

Studentenkringen zijn voor de meeste studenten organisaties die voor goedkope cursussen en feestjes zorgen. Daarvoor hebben ze je gegevens nodig. Voortaan bepaal je zelf wat daarmee gebeurt.

Wie dezer dagen een interview plant met John Crombez weet niet waaraan zich te verwachten. De ene dag wordt zijn partij doodverklaard, de volgende opgehemeld. We treffen hem op een goed moment.

Quivr komt met een nieuwe versie van haar applicatie. Zo hoopt de start-up te kunnen beantwoorden aan de feedback van haar doelpubliek, u dus, de student.

In aula Jean Monnet vond het eerste Leuvense lijsttrekkersdebat naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in het najaar plaats. De kopstukken waren opvallend gelijkgezind.

Op 14 oktober 2018 trekt de Leuvense kiezer naar de stembus. Met het vertrek van Tobback is de stembusgang voor het eerst in jaren niet op voorhand beklonken. De campagnes trekken zich op gang.