Meewerken bij Veto

Veto is een studentenblad voor en door Leuvense studenten. Ben jij student en wil je graag meewerken? Wees welkom!

De redactie van Veto bestaat uit een hoofdredacteur, een redactiesecretaris, vaste redacteurs die een afdeling coördineren en verantwoordelijken. Alle andere medewerkers kiezen zelf welke artikels ze willen schrijven, voor welk artikel ze een beeld willen voorzien, hoeveel mopjes ze doorsturen naar de KU Leugen en hoeveel tijd ze in Veto willen investeren.

Praktisch

Elke donderdag om 20u00 houden we een redactievergadering op onze redactie ('s Meiersstraat 5, eerste verdieping) in Leuven. Daar stellen de redacteurs verschillende onderwerpen voor waaruit medewerkers een keuze kunnen maken (je hoeft zeker niet altijd iets op te nemen – je bent ook welkom voor de sfeer). Medewerkers kunnen dan gedurende twee weken aan hun artikel(s) werken.

Veto's deadline voor het papieren magazine ligt tweewekelijks op woensdag om 23u59; daarna doet de eindredactie zijn werk. In het weekend wordt er gelay-out en nagelezen. Op maandag ligt de versgeperste Veto al te blinken in je aula of Alma. Ook voor online artikels, cartoons en foto's zijn we op zoek naar medewerkers. Hiervoor worden doorlopend 'vacantjes' uitgedeeld die je als medewerker kan opnemen.

Wij zijn te allen tijde op zoek naar fotografen, journalisten, lay-outers, cartoonisten, grappenmakers, ICT'ers en nalezers. Veto drijft nu eenmaal op losse student-vrijwilligers. Ervaring is geen vereiste, goesting des te meer. Nieuwe medewerkers worden overigens niet aan hun lot overgelaten: redacteurs staan je bij met raad en daad. De meeste studenten beginnen bij Veto als journalist of fotograaf, maar draaien al snel mee bij het lay-outen of nalezen op zondagavond. Hoe ver je daarin gaat, kies je helemaal zelf, van week tot week. Heb je nog vragen? Kom eens langs in de 's Meiersstraat of mail naar veto@veto.be.

Powered by Labrador CMS