Meewerken | Veto

Meewerken bij Veto

Veto is een studentenblad voor en door studenten binnen de Associatie KU Leuven. Ben jij student en wil je graag meewerken? Wees welkom!

De redactie van Veto bestaat uit een hoofdredacteur, een redactiesecretaris, enkele vaste redacteurs die een afdeling coördineren en verantwoordelijken die deeltaken uitvoeren.

Alle andere medewerkers/freelancers kiezen zelf welke artikels ze willen schrijven, voor welk artikel ze een beeld willen voorzien, hoeveel mopjes ze doorsturen naar de KU Leugen en hoeveel tijd ze in Veto willen investeren. Zij vormen het kloppende hart van het studentenblad.

Praktisch

Elke donderdag om 20u00 houden we een redactievergadering op onze redactie ('s Meiersstraat 5, eerste verdieping) in Leuven. Daar stellen de redacteurs verschillende onderwerpen voor waaruit medewerkers een keuze kunnen maken (je hoeft zeker niet altijd iets op te nemen – je bent ook welkom voor de sfeer).

Vetoweekend 2021.

In een gezamenlijke facebookgroep blijven alle medewerkers op de hoogte. Je hoeft op die manier niet naar iedere vergadering te komen, en studenten die op een campus buiten Leuven studeren blijven zo gemakkelijk mee. Alle studenten binnen de Associatie KU Leuven zijn trouwens welkom: of je nu aan UCLL studeert, Thomas More of de Campus KULAK.

Medewerkers kunnen na zo'n vergadering vaak gedurende twee weken aan hun artikel(s) werken. Ze mogen ook zelf ideeën formuleren: iedereen geeft mee vorm aan Veto. Veto's deadline voor het papieren magazine ligt tweewekelijks op woensdag om 23u59. Daarna doet de eindredactie zijn werk. In het weekend wordt er gelay-out en nagelezen. Op maandag ligt de versgeperste Veto al te blinken in je aula of Alma.

Ook voor online artikels, cartoons en foto's zijn we op zoek naar medewerkers. Hiervoor worden doorlopend 'vacantjes' uitgedeeld die je als medewerker kan opnemen. Veto heeft trouwens ook een videoredactie, daar is het systeem hetzelfde.

Iedereen welkom

Wij zijn te allen tijde op zoek naar fotografen, journalisten, lay-outers, cartoonisten, grappenmakers, ICT'ers en nalezers. Veto drijft nu eenmaal op losse student-vrijwilligers. Ervaring is geen vereiste, goesting des te meer. Veto is een leerschool.

Nieuwe medewerkers worden overigens niet aan hun lot overgelaten: redacteurs staan je bij met raad en daad. De meeste studenten beginnen bij Veto als journalist of fotograaf, maar draaien al snel mee bij het lay-outen of nalezen op zondagavond.

Hoe ver je daarin gaat, kies je helemaal zelf, van week tot week. Heb je nog vragen? Kom eens langs in de 's Meiersstraat of mail naar veto@veto.be. Tot snel!

Vetoweekend 2021.
Veto neemt het op tegen grote namen.
Grote namen nemen soms Veto op.
Leer bij over de kneepjes van het vak.
Veto brengt live verslag vanop de 24 urenloop 2022.
Vetoquiz 2023.
Vetoweekend 2022.
Powered by Labrador CMS